Povodne v Taliansku. Hasiči zasahovali viac ako 1 200-krát

Veronika Sádovská

Niekoľko talianskych provincií zasiahli povodne. Celkovo hasiči zasahovali viac ako 1 200-krát a dnes pokračujú.

Práca hasičských tímov pokračuje v provinciách Ravenna, Bologna a Forlì Cesena, ktoré v posledných dňoch postihli záplavy. Nachádzajú sa v regióne Emilia Romagna.

Celkovo hasiči doteraz vykonali 1250 zásahov a dnes je v službe 200 mužov.

Zásahy pokračujú

Na území Bologne záchranné tímy čaká na dnes ešte niekoľko desiatok zásahov.

V Pianoro sú vozidlá národného zboru na zemné práce stále v akcii, aby obnovili priechodnosť niektorých ciest zaplavených vodou a zosunutou pôdou, zatiaľ čo v Imole pokračujú odvodňovacie činnosti zaplavených oblastí a pomoc obyvateľstvu.

Nemali pitnú vodu a pretrhla sa hrádza

V meste Conselice nemalo dodnes až okolo 10 000 obyvateľov pitnú vodu. Dnes popoludní vodovod znova spustia. Vodu museli odstaviť kvôli poškodeniu čističky.

Práce na obnove čističky vody, ktorá je mimo prevádzky po záplavách spôsobených pretečením neďalekého kanála, pokračovali celú noc.

V obci Romagna sa pri pretrhnutí nábrežia Sillaro vylialo približne 10 miliónov kubických metrov vody. Prvé rodiny v blízkosti hrádze boli okamžite evakuované.

Povodne ešte neskončili. Počas celého víkendu budú pracovať na odstraňovaní škôd, regulovaním pretečenia hrádze či pomoci obyvateľstvu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd