POŽIARE v Grécku nespôsobujú len horúčavy: Neuveríte, čo spáchali títo turisti

POŽIARE v Grécku nespôsobujú len horúčavy: Neuveríte, čo spáchali títo turisti
Ema Bazhaykin

Grécko čelí v posledných dňoch masívnym požiarom, ktoré sú spôsobené veľkými horúčavami, suchami a silným vetrom. To však nie je jediná príčina požiarov. Najnovší požiar na ostrove Hydra spôsobili nezodpovední turisti.

Grécko sužujú požiare v dôsledku veľkého sucha a vysokých teplôt, ktoré dosahujú až +44 °C. Ako keby toho nebolo dosť, vždy sa nájdu aj nezodpovední turisti, ktorí ešte „prilejú olej do ohňa“.

Trinásť takýchto dovolenkárov, ktorí si užívali večierok na jachte, teraz sedí v dôsledku svojich nerozvážnych činov v cele predbežného zadržania.

Grécke úrady zatkli v sobotu 13 ľudí po tom, čo odpálili ohňostroj z jachty. Ten následne spôsobil lesný požiar na ostrove Hydra neďaleko Atén, a to práve v časoch, keď krajina čelí novej sezóne letných smrteľných požiarov.

Starosta ostrova Hydra vyjadril po vypuknutí požiaru veľké rozhorčenie a prisľúbil právne kroky proti zodpovedným.

 

Grécko sužujú smrteľné požiare

Desiatky lesných požiarov v Grécku si tento týždeň vyžiadali najmenej jednu smrť.

Ako uviedol hasičský zbor Hydry na svojich sociálnych sieťach, najnovší požiar teraz spôsobil ohňostroj odpálený z jachty. Zničil jediný borovicový les na ostrove na mieste, ktoré je ťažko dostupné a neexistuje k nemu žiadna prístupová cesta.

Trinásť ľudí obvinených z účasti na ohňostroji bolo zatknutých po vyšetrovaní hasičskými zbormi a v nedeľu budú predvedení pred prokurátora. Totožnosť turistov zatiaľ nie je známa.

 

 

Grécko pritom sprísnilo tresty za podpaľačstvo a páchateľom teraz hrozí až 20 rokov väzenia a pokuty až do výšky 200 000 eur.

Starosta Hydry Giorgos Koukoudakis okrem výzvy na právne kroky proti nezodpovedným ľuďom stojacim za ohňostrojom dodal, že úrady musia vytvoriť viac protipožiarnych zón a ciest cez lesy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd