Pozor, cesty sú ako ľad. Západ pokryl mrznúci dážď. V Bratislave nepremávajú električky

Pozor, cesty sú ako ľad. Západ pokryl mrznúci dážď. V Bratislave nepremávajú električky
Veronika Salayová

Počas noci dorazili na územie Slovenska mrznúce zrážky. Tie potrápili vodičov počas celej noci, no situácia je veľmi nebezpečná aj dnes ráno, a to najmä na západnom Slovensku. 

O mrznúce zrážky sa v nočných hodinách postaral prechod studeného frontu, ktorý od západu postúpil smerom na východ, pričom zrážky sa aktuálne v skorých ranných hodinách nachádzajú aj nad východným Slovensko, kde sneží. 

Aj keď intenzita mrznúceho dažďa bola u nás pomerne slabšia než na Morave, kde ľad obalil napríklad aj elektrické vedenia a autá vrstvou ľadu do 1,5 cm. Českí meteorológovia varovali občanov, aby vôbec nejazdili, lebo situácia bude na nočných cestách obzvlášť nebezpečná. 

Najviac mrznúcich zrážok sa počas noci objavilo na juhu Moravy a Vysočiny, kde mali vodiči veľké problémy. Mnohé cesty v dôsledku silnej poľadovice polícia uzavrela.

Na západe sa veľmi šmýka

Mrznúce zrážky však dorazili aj na západné Slovensko, kde pokryli cesty vrstvou ľadu do 0,5 cm. Poľadovicu dnes ráno hlásia na takmer všetkých cestách v okresoch Senec, Senica, Pezinok, Skalica a čiastočne aj Trnava a Piešťany, informuje Slovenská správa ciest.

Rovnako aj vodiči na dopravných servisom na sociálnych sieťach informujú o veľmi zlých cestách, ktoré sú naďalej veľmi šmykľavé.

V Malackách na kruhovom objazde pri Tescu havaroval kamión, úsek je podľa Zelenej vlny neprejazdný. Auto mimo cesty skončilo aj za Mokrým Hájom za Skalicou, kde je úsek taktiež neprejazdný.

Problémy s električkami aj v Bratislave

V Bratislave od 4.00 hod. nepremávajú všetky električky v dôsledku silnej námrazy na koľajovom vedení. Cestujúcim sa odporúča použiť súbežné autobusy a trolejbusy. 

Po 6. hodine je ešte stále výrazne obmedzená premávka liniek 4 a 9 v Karlovej Vsi, Dúbravke a Ružinove. Značne nepravidelná je aj premávka linky 3 z Petržalky, kde už skončila náhradná autobusová doprava, informuje o aktuálnom stave IMHD.sk.

Premávka linky 1 začala postupne od 6:40 v obmedzenom rozsahu - nepremáva na Hlavnú stanicu, linka 7 zatiaľ nepremáva. V úseku Blumentál - Hlavná stanica by mal byť nasadený náhradný autobus linky X1.

S pribúdajúcimi hodinami sa situácia na cestách bude už zlepšovať, keďže teploty budú na západe stúpať nad nulu, a poľadovica tak predpoludním povolí. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd