Pozor na sneženie a poľadovicu. Donovaly sú uzavreté a na cestách sa šmýkajú kamióny

Pozor na sneženie a poľadovicu. Donovaly sú uzavreté a na cestách sa šmýkajú kamióny
Zuzana Macháčová

Stred týždňa prinesie sériu veľmi nepríjemného počasia. Snehové zrážky a poľadovica vytvárajú na našich cestách problémy hneď od rána. 

Dnes na našom území ovplyvňuje počasie tlaková níž Jitka, ktorá prinesie veľmi nepríjemné počasie. Pripravte sa na sneženie, mrznúci dážď, ale bude aj pršať, či silno fúkať.

Počas noci sa nad naše územie nasúval studený front, ktorý prináša aktuálne na západné a stredné Slovensko zrážky, či už v podobe sneženia alebo dažďa. 

Donovaly uzavreté

Snehové zrážky, ale aj poľadovica už trápia motoristov na cestách, preto buďte trpezliví a veľmi opatrní. 

Horský priechod Donovaly je uzavretý pre vozidlá nad 10 metrov. Na ceste Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetky vozidlá.

Ďalšie HP sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na priechodoch Oravská Lesná, Herlianske sedlo a Štós miestami kašovitý až utlačený sneh 1 - 2 cm. Dobšiná a Huty - miestami zľadovatený sneh do 1 cm. Vrchslatina a Havran na povrchu vozoviek poľadovica.

 

Dopravné nehody

Vodiči hlásia aj viacero dopravných nehôd, a to hneď za Špačincami v smere do Jaslovských Bohuníc, pozor je tam aj poľadovica. Kvôli poľadovici je úsek neprejazdný medzi Starou Turou - Papradou a Poriadím, je tam aj viacero odstavených áut. 

Ďalšiu sériu nehôd v dôsledku poľadovice hlásite v Nitrianskej Strede v smere do Chrabrian. Pred Turčekom v smere od Turčianskych Teplíc sa šmýkajú kamióny, postojíte si tam v kolóne.

Na poľadovicu si dajte pozor hlavne v okresoch Bratislava, Senec, Senica, Pezinok, Skalica, Trnava, Piešťany, Krupina, Kežmarok a Stará Ľubovňa, informuje Stella centrum.

Na úseku R4 obchvat Svidníka sa na vozovke nachádza miestami čerstvý sneh 1 cm.  V hornatejších oblastiach sa miestami na vozovkách nachádza vrstva čerstvého, kašovitého, utlačeného až zľadovateného snehu 1 - 2 cm, na cestách III. triedy v okrese Námestovo do 3 cm.

Pozor na silný vietor

Streda neprinesie len sneženie a mrznúce zrážky, ale potrápi nás aj nepríjemný vietor. Vietor naberá už v týchto chvíľach na intenzite na severnom a výchdonom Slovensku. Na západnom Slovensku naberie na intenzite počas dňa. 

Nárazy vetra budú dosahovať okolo  70 km/h. Na horách hrozí mohutná víchrica, preto radšej dnes zostaňte doma.

Vietor ešte viacej zosilnie už nasledujúcu noc, a tak počas štvrtka to bude ešte horšie. Viac o vývoji počasia sa dozviete v našej dennej predpovedi počasia TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd