POZOR: Ťažké mraky pri Bratislave. Nad západ mieri veľmi silná búrka, ktorá narobí problémy

Peter Minárik

Nad západné Slovensko postupuje z Rakúska veľmi silná búrka, ktorá je sprevádzaná extrémnymi prívalovými zrážkami. Táto búrka postúpi nad krajný západ a treba počítať s komplikáciami.

Zatiaľ čo na východnom Slovensku sa situácia upokojila, tak teraz sa vlna intenzívnych búrok vyskytuje na západe. Hneď za našimi hranicami sa aktuálne vyskytuje silná búrka, ktorá pomaly ale isto putuje nad naše územie. 

Táto búrka sa niekoľko desiatok minút nachádzala nad Neziderským jazerom, kde podľa radarových odhadov mohlo spadnúť viac ako 70 mm zrážok. Najintenzívnejší lejak bol priamo nad jazerom, no aj v okolitých mestečkách.

 

Zrážkomerná stanica v Podersdorfe aktuálne eviduje 46 mm, Weiden am See má 36 mm a Neusiedl am See 21 mm.

Búrka teraz postúpi nad Slovensko

Táto búrka už oblasť Neziderského jazera opúšťa a zasiahla Parndorf a Bruck an der Leitha, kde spadlo už 35 mm. V týchto chvíľach postupuje nad Hainburg a podľa radarových simulácii si to namieri nad Slovensko.

Búrka by svojim okrajom mohla zasiahnuť Bratislavu, no predovšetkým západné a severné časti mesta ako Dúbravka, či Devínska Nová Ves, kde sa treba pripraviť na výdatné prívalové zrážky.

Následne sa bude búrka pohybovať cez Záhorie do okolia Stupavy, Malaciek a ďalších oblastí. Varujeme pred výskytom prívalových zrážok. Búrku sledujte online na radare.

 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd