Pracovník parku zomrel v lavíne, ktorú si sám vyvolal

Zuzana Macháčová

Spolupracovníci sa lúčili s Ericom Walterom, zamestnancom Národného parku Denali. Mladý muž zahynul v lavíne, ktorú sám spustil počas lyžovania.

Pracovníci Národného parku Denali na Aljaške dostali vo štvrtok okolo 13.00 h hlásenie o lyžiarovi, ktorý spôsobil lavínu v parku. Záchranári sa ponáhľali na uvedené miesto.

Po príchode do zasiahnutej oblasti sa pustili do pátrania po lyžiarovi. Pomohla im v tom jedna lyža, ktorá trčala zo snehu. Následne našli aj muža, ktorého keď vyhrabali, mohli skonštatovať už len smrť.

Zomrel v lavíne, ktorú sám spustil

Ukázalo sa, že zosnulým lyžiarom bol Eric Walter, zamestnanec národného parku Denali. Podľa služby sa vybral sám lyžovať na nemenovaný severný svah, južne od Jenny Creek. Počas jazdy spustil lavínu.

Superintendentka Brooke Merrellová uviedla, že zosnulý bol veľmi obľúbeným členom Aljašského regionálneho komunikačného centra. Okrem iného bol známy svojou prácou dispečera pre službu národných parkov na celej Aljaške.

Po tragickej smrti muža sa vyjadrili aj predstavitelia najsevernejšieho štátu USA. „V teplejšom počasí treba byť pri prechode lavínovou oblasťou opatrný," zdôraznili v správe, ktorú citovala televízia NBC News.

Národný park Denali

Národný park Denali má rozlohu 24 500 km². Je tretím najväčším národným parkom v Spojených štátoch.

Na území parku sa nachádza najvyšší vrch Severnej Ameriky Denali, predtým nazývaný Mount McKinley. Park je okrem iného domovom 39 druhov cicavcov vrátane losov, karibu (Sob arktický), vlkov a 169 druhov vtákov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd