PRÁVE TERAZ končí pekné počasie. Utekajte do bezpečia. Počasie sa teraz prudko zhorší

PRÁVE TERAZ končí pekné počasie. Utekajte do bezpečia. Počasie sa teraz prudko zhorší
Peter Minárik

Studený front je aktuálne pred bránami našej krajiny, takže sa v nadchádzajúcich hodinách pripravte na výrazné zhoršenie počasia. To príde po pokojnom počasí, ktoré sme dnes zažili.

Doteraz to s počasím vyzeralo veľmi idylicky. Pred studeným frontom k nám vrcholí príliv teplého vzduchu, ktorý na západe krajiny dvíha teploty až k +20 °C. Už o pár desiatok minút však príde k výraznej zmene.

Pred bránami Slovenska je studený front, ktorý teraz začne ovplyvňovať počasie na našom území a prinesie lejak a ojedinele aj búrky.

Pozor na silný vietor

Čo pocítime ako prvé je však silný, nárazový vietor, pred ktorým si treba dať veľký pozor. Vietor zosilnie postupne na celom našom území a nárazy vetra budú presahovať rýchlosť až 50 km/h.

Na najsilnejšie nárazy vetra sa však musia pripraviť obyvatelia západného Slovenska, kde by poryvy vetra mohli prekročiť rýchlosť až 80 km/h.

očakávané maximálne nárazy vetra
očakávané maximálne nárazy vetra

Silný vietor by mohol byť taký silný, že môže spôsobiť aj škody menšieho rozsahu. Nezdržujte sa tak v blízkosti stromov.

Postupne sa výrazne ochladí

Za studeným frontom, ktorý aktuálne postupuje cez naše územie sa už v priebehu večerných hodín začne prudko ochladzovať. Zajtrajšie teploty budú oproti tým aktuálnym aj o viac ako 10 °C nižšie.

Spolu s klesajúcimi teplotami sa treba pripraviť aj na pokles hranice sneženia, ktorá môže v druhej polovici dnešnej noci poklesnúť aj pod 500 metrov. Na severe by sa tak mohli objaviť snehové vločky.

Príchod frontu na naše územie pozorne sledujeme a všetky dôležité informácie nájdete v našom ONLINE prenose TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd