PRÁVE TERAZ začína na Slovensku pršať. Mieri k nám trvalý, veľmi silný dážď s búrkami

PRÁVE TERAZ začína na Slovensku pršať. Mieri k nám trvalý, veľmi silný dážď s búrkami
Peter Minárik

V týchto chvíľach začína nad naše územie postupovať pole veľmi výdatných zrážok, ktoré prinesú nadchádzajúce dva dni do našej oblasti desiatky milimetrov dažďa, ktorý vyvolá hneď niekoľko problémov. Nepôjde však len o dážď. Situáciu zhoršia aj búrky.

Práve teraz je vlna výdatných zrážok doslova za hranicami. Prší už v susednom Rakúsku a v Maďarsku. Naše územie doteraz zrážky nezasiahli, no ta sa práve teraz mení.

Výdatný dážď začína prekračovať hranice našej krajiny a postupne sa od juhu rozšíri nad celé naše územie. To najhoršie však ešte len príde neskôr. 

Najskôr neškodný dážď

Na poludnie by už malo pršať na takmer celom západnom Slovensku a pršať bude aj na viacerých miestach južného Slovenska.

Popoludní by už malo pršať na celom Slovensku, pričom k najzaujímavejšej situácii bude dochádzať na západnom Slovensku, kde intenzita dažďa bude stúpať z 1mm/hod až na 3 mm/hod.

Medzičasom sa začnú nad západným Maďarskom formovať búrky, ktoré večer dorazia aj na naše územie, prípadne pôjde o výdatný dážď bez elektrickej aktivity, ktorého intenzita môže rásť až nad 5 mm/hod.

V noci búrky

Večer a noc bude na západnom Slovensku mimoriadne upršaná a búrlivá. Najmä na Záhorí, či v Bratislave môže intenzita dažďa dosahovať aj 8 mm/hod, pri búrkach až nad 10 mm/hod.