Pre lesný požiar museli evakuovať celú dedinu v Holandsku

Veronika Salayová

Lesný požiar prepukol na nemecko-holandskej hranici a vynútil si evakuáciu celej dediny so 4 000 obyvateľmi na holandskej strane.

Približne 4 000 ľudí, žijúcich v mestečku Herkenbosch na juhu Holandska, boli v noci z utorka na stredu z dôvodu veľkého požiaru v neďalekej prírodnej rezervácie donútení opustiť svoje domovy.

Evakuácia bola nevyhnutná pre hustý smog s vysokou koncentráciou oxidu uhoľnatého. Rozhodla o tom starostka Monique de Boer a vo vyhlásení uviedla, že sa rozhodla evakuovať všetkých obyvateľov, aby sa zabránilo vdychovaniu toxických výparov z dymu.

Červený kríž poskytol evakuovaným útočisko na okolitých stredných školách. Túto pomoc však mnohí neprijali a ubytovali sa u svojich známych a pod.

Miestne úrady uviedli, že nie je jasné, kedy sa obyvatelia budú môcť vrátiť do svojich domovov.

Od pondelka zúri oheň v prírodnej rezervácii De Meinweg na holandsko-nemeckej hranici približne 200 km juhovýchodne od Amsterdamu a 50 km západne od Düsseldorfu. Na nemeckej strane je podľa hovorkyne nemeckého krajinského okresu Viersen požiar pod kontrolou.

Na mieste zasahuje okolo 500 členov záchranných zložiek.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd