Pred 27 rokmi napadlo v Chorvátsku takmer 80 cm snehu

Chorvátsko Veronika Salayová

Posledný novembrový deň v roku 1993, teda pred 27 rokmi, zasiahlo Chorvátsko silná snehová búrka, ktorá so sebou priniesla rekordné množstvo snehu.

 

30. november v roku 1993 bol v Chorvátsku rekordný, čo sa týka množstva napadnutého snehu. Vo viacerých oblastiach boli presne pred 27 rokmi prekonané rekordy.

Na východ od hlavného mesta Chorvátska vtedy spadlo extrémne množstvo snehových zrážok. V meste Bjelovari namerali 79 cm snehu a v Križevci o niečo menej, a to  75 cm snehu, čo je zatiaľ na týchto dvoch staniciach rekord, ktorý nebol prekonaný.

Sú to tiež jediné dve hlavné meteorologické stanice, kde bola v novembri nameraná maximálna hĺbka snehu v histórii meraní. 

V tomto roku snehová búrka zasiahla aj Záhreb, kde spadlo o niečo menej snehu, no rozhodne to nebolo málo. V hlavnom meste vtedy napadlo rovných 50 cm snehu, čo je taktiež v Záhrebe doteraz najvyššia výška snehovej pokrývky za november. 

Takúto mimoriadne bohatú snehovú nádielku odvtedy Chorvátsko nezažilo. 

Snehové zrážky predsalen do Chorvátska mieria, ale zďaleka nie také intenzívne. Dnes v nočných hodinách môže snežiť najmä v severných oblastiach Chorvátska. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd