Pred hranicami teraz vznikajú ďalšie búrky. Intenzívna búrka sa vytvára nad Brnom aj nad Zlínom

Peter Minárik

Búrková vlna, ktorá dorazila z Rakúska do Bratislavy rýchlo zoslabla a priniesla len zopár bleskov, no aktuálne na česko-slovenskom pohraničí vzniká ďalšia vlna.

Vlniaci sa studený front pomerne pomaly ale isto postupuje ďalej smerom na východ a dostáva sa nad Slovensko. Práve búrky na čele tohto studeného frontu sú najintenzívnejšie, no zatiaľ sa tie najsilnejšie búrky nášmu územiu vyhli.

Z východného Rakúska a z Viedne sa k nám dostávala jedna vlna búrok, ktorá dorazila nad Bratislavu a tu búrky zanikli a priniesli do širšieho okolia Bratislavy len dážď. Oveľa výraznejšie búrky sa tak zatiaľ vyskytli na severovýchode krajiny.

 

Výrazné búrky, ktoré zasiahli aj juh Nemecka začínajú slabnúť, no aktuálne dochádza k ďalšej tvorbe búrok na Morave. Pomerne výrazná búrková bunka vzniká nad Zlínom aj nad Brnom.

Deje sa tak presne to, čo sme očakávali. Vo večerných a nočných hodinách budú na česko-slovenskom pohraničí vznikať ďalšie búrky, ktoré až do skorého rána hrozia aj na severozápade.  Vývoj búrok si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd