Pred nami je ďalší, prevažne, slnečný deň. Ojedinele sa môže vyskytnúť aj slabé sneženie

Pred nami je ďalší, prevažne, slnečný deň. Ojedinele sa môže vyskytnúť aj slabé sneženie
Dominik Cenkner

Pred nami je už v poradí tretia januárová nedeľa. A tak ako aj doterajší priebeh víkendu, ani dnešný deň výraznejšiu zmenu v počasí neprinesie. Len na niektorých miestach sa môže vyskytnúť aj slabé sneženie.

Počasie u nás bude aj dnes ovplyvňovať stred tlakovej výše, ktorý sa presunie z oblasti Álp nad Rumunsko a Ukrajinu. Okrem toho v noci bude cez karpatskú oblasť ďalej na juhovýchod postupovať rozpadávajúci sa oklúzny front. Ten však dianie u nás ovplyvní len čiastočne.

Nedeľa prinesie jasnú alebo len málooblačnú oblohu.  Podvečer v západnej polovici treba počítať s pribúdaním vysokej oblačnosti.

Na východe sa miestami môže vyskytnúť aj slabé sneženie. Výdatnejšiu snehovú nádielku ale nečakajte, napadne nanajvýš len poprašok.

Vodiči si dopoludnia musia dať pozor na nízku oblačnosť alebo hmly. Jazdite preto opatrne.

Denné teploty zväčša nad nulou

Maximálna denná teplota vystúpi zväčša v rozmedzí od +2 °C do +7 °C. Na miestach kde sa zdrží nízka oblačnosť alebo hmla bude o niečo chladnejšie, a to okolo 0 °C.

Spočiatku bude bezvetrie, resp. fúkať bude len slabý vietor. Popoludní sa postupne na západe a Zemplíne očakáva juhovýchodný vietor s rýchlosťou 2 až 6 m/s (20 km/h).

Aký bude ďalší pracovný týždeň?

Do nového týždňa vstúpime s podobným charakterom počasia ako počas víkendu. Avšak naše územie sa dostane pod vplyv teplého frontu, resp. teplého vzduchu. 

Postupne sa preto budú teploty pozvoľna zvyšovať. Počítať však treba s prehánkami či dažďom, vo vysokých polohách so snežením. 

Ďalšie informácie ponúka naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd