Pred nami je ďalšia kalamita. Ráno začne intenzívne snežiť. Na TOTO sa pripravte

Pred nami je ďalšia kalamita. Ráno začne intenzívne snežiť. Na TOTO sa pripravte
Veronika Salayová

Po pokojnej strede sa počasie opäť zhorší a o pár hodín sa treba pripraviť na ďalšiu vlnu intenzívnych zrážok. Od štvrtkového predpoludnia začne snežiť a zrážok bude viac než dosť. Na Slovensku zajtra hrozí ďalšia kalamita. 

Od zajtrajšieho dňa čaká naše územie ďalšie výrazne zhoršenie počasia v podobe výdatného sneženia a intenzívnych zrážok. Situácia sa začne na Slovensku zhoršovať už v predobedňajších hodinách, kedy sa očakáva prvá vlna zrážok.

Vlnu sneženia už o pár hodín prinesie frontálna vlna, ktorá dorazí ráno do studeného vzduchu, ktorý prevládal na našom území počas dnešného dňa. Počas štvrtka sa teploty budú prevažne pohybovať pod bodom mrazu s výnimkou juhozápadu.

Teploty budú v rozmedzí od +1 do -3 °C, pričom najchladnejšie bude na severnom, strednom a juhovýchodnom Slovensku.

Na väčšine nášho územia tak bude v dôsledku týchto veľmi nízkych teplôt výdatne snežiť, len na juhozápade bude pršať alebo budú zrážky zmiešané, keďže tu teplota počas dňa vystúpi na +1 °C. 

Zdroj: iMeteo
Zdroj: iMeteo
 
Snehová pokrývka sa tak vplyvom nízkych teplôt bude držať a čaká nás celodenný mráz. Toto môže výrazne komplikovať situáciu na cestách, takže treba byť mimoriadne opatrný. Dokonca na juhozápade sa môže lokálne objaviť aj veľmi nebezpečný mrznúci dážď.

Koľko snehu napadne?

Najviac snehu sa očakáva na južnom, strednom a východnom Slovensku, kde by malo napadnúť od 10 do 20 cm snehu, lokálne, najmä na horách, ojedinele až do 30 cm. 

Zdroj: iMeteo
Zdroj: iMeteo

Na severnom Slovensku napadne taktiež do 20 cm čerstvého snehu, no na západe bude snehu najmenej − očakáva sa, že tu napadne do 5 cm snehu. Najintenzívnejšie sneženie sa očakáva popoludním, kedy bude sneh rýchlo pribúdať. 

Práve vo štvrtok poobede sa pripravte na možnú kalamitnú situáciu.

Ľudia sa budú vracať z práce, takže áut na cestách bude od 15.00 do 18.00 hod. pomerne veľa. Dajte si preto pozor a nepreceňujte situáciu na šmykľavých cestách.

Snežiť bude až do večerných hodín a následne sa toto intenzívne sneženie zmierni. Detailnejšie informácie o situácii vo vašom okrese nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd