Pred nami je horúca nedeľa, no zajtra nás čaká ešte extrémnejšie počasie

Peter Minárik

Už to začalo, no bude to ešte horšie. Na našom území odštartovala vlna horúčav, ktorá bude v nadchádzajúcich dňoch gradovať. Dnes bude horúco, no zajtra nás čaká už extrémne počasie.

Počasie na našom území už niekoľko dní ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš. Tá prinášala doteraz prevažne slnečné a teplé počasie, no horúčavy sa nevyskytli a bolo príjemne teplo.

To sa však už teraz zmení, keďže do našej oblasti akceleruje príliv veľmi teplého vzduchu od juhu, ktorý prinesie veľmi vysoké teploty, ktoré môžu byť najvyššie počas uplynulého roka.

Horúca nedeľa a ešte horúcejší pondelok

Počas dnešného dňa nás čaká prevažne jasné až polojasné počasie. So zrážkami vôbec nepočítajte a teploty budú najmä na západe veľmi vysoké.

Počas dnešného dňa sa teplota na našom území dostane na hodnotu +27 až +32 °C. Teploty nad +30 °C nás čakajú predovšetkým na juhu krajiny. Na západe však bude ešte teplejšie a teploty sa môžu dostať až k hodnote +34 °C.

Nedeľa tak bude veľmi teplá, no zajtrajší deň bude na našom území ešte o čosi teplejší. Príliv teplého vzduchu bude vrcholiť pred blížiacim sa studeným frontom. Zajtrajšie teploty by sa mali na mnohých miestach nášho územia pohybovať nad hranicou +30 °C, pričom extrémne teploty nás čakajú na západe. Tu sa môžu teploty dostať až k +37 °C.

Veľmi teplo bude aj v utorok, kedy teploty budú stúpať opäť až k hranici +35 °C, no už v pondelok podvečer a v noci na utorok sa môžu na našom území vyskytnúť prehánky, či búrky a tak nás pokojné počasie veľmi nečaká.

Od pondelka hrozia búrky

V pondelok sa bude k nášmu územiu blížiť studený front. Situácia je stále veľmi nejednoznačná, no vyzerá to tak, že už v pondelok vo večerných hodinách hrozia na našom území prvé slabšie prehánky a búrky. Tie hrozia aj v utorok.

Situácia na pondelok a utorok je však neistá a z prehánok alebo búrok nemusí byť nakoniec nič. Od stredy však už celkom určite treba počítať so zásadným zhoršením počasia. Cez naše územie bude postupovať studený front, ktorý prinesie vlnu intenzívnych búrok a aj zrážok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd