Pred nami je posledný júnový víkend. Upokojí sa už počasie?

Dominik Cenkner

Posledné dni boli na Slovensku poriadne búrlivé. Početné búrky, ktoré boli na mnohých miestach sprevádzané intenzívnymi prejavmi, spôsobovali problémy a škody. Prinesie posledný júnový víkend pokojnejšie počasie?

Krúpy v priemere okolo 4 cm, prívalové zrážky spôsobujúce bleskové povodne a desaťtisíce bleskov nad naším územím. Takto by sa dali zhrnúť predchádzajúce dni

Dnes, teda v sobotu, za zvlneným studeným frontom bude naďalej do našej oblasti prúdiť chladnejší vzduch od severozápadu. Súčasne sa k nám od západu rozšíri výbežok tlakovej výše. 

Môžeme vám teda priniesť potešujúce správy. Počasie sa začne postupne zlepšovať. 

Počasie v sobotu

Prevládať bude veľká, v priebehu dňa postupne od západu lokálne zmenšená oblačnosť. Miestami prehánky, ojedinele sa vyskytnú aj búrky. 

Počítať s nimi treba najmä na strednom a východnom Slovensku. Nemali by však byť už tak intenzívne ako v posledných dňoch. 

Riziko búrok o 17:00 h, zdroj: meteologix.com
Riziko búrok o 17:00 h, zdroj: meteologix.com

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +23 °C do +28 °C. Len na severe bude chladnejšie a v niektorých lokalitách tam teplota neprekročí +20 °C.

Potrápi nás však silnejší vietor. Fúkať bude od severozápadu až severu s rýchlosťou 4 až 9 m/s. 

V nárazoch môže miestami dosiahnuť okolo 15 m/s, čo je približne 50 km/h. Rovnako tak vietor zosilnie aj pri búrkach.

Ešte krajšie bude v nedeľu. Prehánky a búrky sa budú vyskytovať už len ojedinele, aj to najmä v noci, a teploty vystúpia v najteplejších lokalitách do+30 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd