Pred nami je posledný májový víkend. Teploty nebudú ďaleko od +30 °C

Pred nami je posledný májový víkend. Teploty nebudú ďaleko od +30 °C
Dominik Cenkner

Zobudili sme sa do posledného májového víkendu tohto roka. Po uplynulých dňoch, ktoré boli pomerne búrlivé, nás minimálne v prvej polovici tohto víkendu čaká pokojnejšie počasie.

Počasie u nás bude dnes ovplyvňovať rozsiahly pás vyššieho tlaku vzduchu, ktorý sa bude tiahnuť z východného Atlantiku, cez Severné more až nad Pobaltie. Práve po jeho okraji k nám bude od severu až severovýchodu do našej oblasti prúdiť o niečo chladnejší a vlhší vzduch.

Sobota preto prinesie malú, miestami zväčšenú oblačnosť. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky, výnimočne aj búrky, a to najmä v Banskobystrickom kraji. 

Zrána treba ojedinele počítať s hmlou alebo nízkou oblačnosťou. Na cestách preto jazdite opatrne. 

Sobotné maximá blízko k +30 °C

Maximálna denná teplota sa v sobotu bude pohybovať v rozmedzí od +22 °C do +27 °C. Miestami však bude chladnejšie. 

Týkať sa to bude Žilinského kraja a Spiša. Teploty tam vystúpia do +20 °C.

Fúkať bude prevažne severný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s. V nárazoch lokálne až okolo 13 m/s, čo je približne 45 km/h. Obyvateľov Banskobystrického a Nitrianskeho kraja však veľmi neprefúkne, očakáva sa tam väčšinou slabý vietor.

Tlaková výš bude slabnúť

Podobný ráz počasia nás čaká aj v nedeľu. To do našej oblasti bude naďalej zasahovať okraj slabnúcej tlakovej výše siahajúcej zo severovýchodného Atlantiku cez Poľsko až nad Bielorusko

Na strednom Slovensku sa tak častejšie očakávajú prehánky či búrky. Teploty sa však meniť nebudú. Podrobnejšiu predpoveď vám prinesieme na našom webe.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd