Pred nami je teplá sobota a potom to príde. Čaká nás prudký zvrat. Počasie bude priať chorobám

Peter Minárik

Po vlne veľmi teplých dní nás čaká ochladenie. Postará sa o to studený front, ktorý už čoskoro začne postupovať cez naše územie. Tento front zároveň rozdelí víkend na dve polovice. Na teplú sobotu a studenú nedeľu.

Nadpriemerne teplé dni aspoň nateraz končia. Už niekoľko dní do našej oblasti prúdi teplý vzduch, ktorý aj na začiatku októbra prináša nezvyčajne vysoké teploty.

Takéto vysoké teploty v sobotu skončia a čaká nás výrazná zmena. Pozitívnou správou na úvod je fakt, že zmena bude dočasná. Takéto počasie ako na hojdačke dopomôže šíreniu chorôb.

Veľmi teplá sobota a studená nedeľa

Počas soboty čaká naše územie veľmi teplé, až nezvyčajne teplé počasie. Pri jasnom až polojasnom počasí vystúpia sobotňajšie teploty na +17 až +23 °C. Takéto teploty sú v porovnaní s dlhodobým normálom o cca 5 °C vyššie ako je bežné.

Pokiaľ teda máte na víkend plány, tak si ich určite naplánujte na sobotu. V nedeľu nás totiž čaká zvrat v počasí.

Počasie sa začne zhoršovať už v noci zo soboty na nedeľu, kedy začne od severu nad naše územie postupovať studený front s dažďom. Čo však bude najpodstatnejšie je studený vzduch, ktorý k nám až z oblasti Arktídy začne zatekať od severu.

V nedeľu nás už čaká oblačné a sychravé počasie. Maximálne denné teploty vystúpia už len na +11 až +17 °C. Zatiaľ čo v sobotu nás čakajú nadpriemerné teploty, tak nedeľňajšie teploty budú už podpriemerné.

Počasie bude priať chorobám

Chladné počasie, ktoré na naše územie dorazí v nedeľu zotrvá aj v pondelok. Potom nás čaká ďalšia zmena a tá bude opäť výrazná.

V utorok k nám začne prúdiť opäť teplejší vzduch, ktorý zdvihne teploty opäť až nad hranicu +20 °C. Čakajú nás však veľké amplitúdy teplôt. Zatiaľ čo počas dňa bude teplo, tak noci a rána budú pri slnečnom počasí poriadne studené. Dokonca nám hrozia prvé mrazy.

Na konci budúceho týždňa sa čaká ďalšie ochladenie. Takéto teplotne premenlivé počasie dopomôže šíreniu respiračných chorôb. Okrem vírusov si však dajte pozor aj na prechladnutie. Nepodceňujte tak výrazné kolísanie teplôt v nadchádzajúcich dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Piatok
Oblačno
20 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd