Pred nami sú celodenné mrazy a mimoriadne studené noci

Peter Minárik

Extrémne počasia nateraz ustupuje. Sneženie ustáva, situácia sa stabilizuje a po vlne nepriaznivého počasia nás čakajú silné mrazy. Teploty môžu klesať poriadne nízko a atakovať budú až úroveň -25 °C.

Do našej oblasti začal zatekať chladný vzduch od severovýchodu, ktorý k nám bude prúdiť počas celého budúceho týždňa. V dôsledku toho nás čaká veľmi chladné počasie.

To ešte umocní kombinácia skutočností, že v uplynulých dňoch na mnohých miestach nasnežilo, vietor sa upokojí a zároveň sa vyjasní a práve to je ideálne pre výrazný pokles teplôt.

Hodnoty pod -20 °C sme už tento rok na našom území zaznamenali, no je možné, že nadchádzajúce dni budeme atakovať doteraz najnižšie zaznamenané teploty počas tejto zimy.

Pred nami sú celodenné mrazy

Mrazivo bude v nadchádzajúcich dňoch nielen počas noci, ale aj počas dňa. Od dnešného dňa nás na takmer celom strednom a východnom Slovensku čaká celodenný mráz. Maximálne teploty sa budú pohybovať od -5 do 0 °C. Na západnom Slovensku by mohlo byť teplota nadchádzajúce dni slabo nad nulou.

Počas týždňa sa budú teploty zmierňovať a slabo nad nulu sa dostanú teploty nielen na západnom Slovensku, ale aj na juhu. Celkovo však budú teploty pod hranicou dlhodobého normálu.

očakávané maximálne teploty počas pondelka
očakávané maximálne teploty počas pondelka

V noci aj pod -20 °C

Počas nočných hodín bude pri vyjasnení a utíšení vetra klesať teplota poriadne nízko. Na celom území budú klesať teploty na -5 až -15 °C.

V dolinách a v kotlinách však môže byť ešte chladnejšie a teploty sa dostanú aj pod -20 °C. Pravdepodobne najsilnejšie mrazy by sme mali zaznamenať v utorok alebo v stredu ráno, kedy by teploty v tých najchladnejších dolinách mohli klesať až k -25 °C.

minimálne teploty v noci na utorok
minimálne teploty v noci na utorok

V nasledujúcich dňoch sa síce začne otepľovať, ale výraznejší ústup zimného počasia príde až po Valentínovi. Vývoj na február si pozrite tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd