Pred nami sú dni s vysokými teplotami do +25°C

Peter Minárik
Aprílové počasie je charakteristické svojimi výraznými výkyvmi a ďalší výkyv nás čaká na začiatku týždňa.

Aprílové počasie sa naplno predvádza. Zatiaľ čo uplynulý týždeň prišla na naše územie zima, ktorá priniesla na naše hory rekordnú snehovú nádielku, tak pred nami je teplý začiatok týždňa. Po chladnom víkende sa na začiatku týždňa začne citeľne otepľovať a už v utorok nás čakajú na súčasnú dobu nadpriemerné teploty.

Opäť sa ochladilo, ale nie nadlho

V priebehu soboty začal cez naše územie od severu postupovať studený front, ktorý priniesol ochladenie. Za ním k nám totiž začal prenikať studený a vlhký vzduch, v dôsledku ktorého klesali teploty výrazne nadol. V tomto chladnom vzduchu zotrváme ešte počas nedele, kedy sa na našom území očakáva aj pomerne veľa zrážok, ktoré sa budú vyskytovať predovšetkým na severe a východe územia. Zrážky by mali byť od nadmorskej výšky 700 m n.m. opäť snehové, a tak na horách pripadne zopár centimetrov.

Studený vzduch sa však nad našou oblasťou neudrží dlho. Nad oblasťou Čierneho mora sa totiž začne formovať tlaková výš, vďaka ktorej sa prúdenie zmení. Do našej oblasti bude od juhu prúdiť teplý vzduch.

Oteplenie prinesie vysoké teploty

V pondelok by na našom území mala panovať premenlivá oblačnosť. Na začiatku týždňa bude na nás svietiť dostatok lúčov, no tie vzduch zohrejú len na +8 až +14°C a na severe môže byť ešte chladnejšie.

Najpríjemnejšie počasie z celého budúceho týždňa čaká celé naše územie v utorok. Počasie bude naďalej prevažne polooblačné až oblačné, ale budeme sa nachádzať už v silnom južnom prúdení, vďaka ktorému sa teploty na našom území vyšplhajú na +18 až +23°C.

Utorňajšie teploty by na našom území mali byť o 1 až 5°C vyššie ako je dlhodobý teplotný priemer na súčasnú ročnú dobu. Po chladných dňoch sa tak v utorok poriadne ohrejeme.

Vývoj počasia na nasledujúce dni si pozrite vo vyhliadke až do začiatku mája, ktorú nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd