Predpoveď počasia na sobotu vás poteší. Čakajú nás príjemné jarné teploty

Predpoveď počasia na sobotu vás poteší. Čakajú nás príjemné jarné teploty
Veronika Sádovská

Sobotné počasie bude pokračovať vo veľmi príjemnom duchu a predpoveď bude pre mnohých potešujúca. Očakávajte slnečné lúče, ale aj trochu oblačnosti no príjemné jarné teploty.

Začiatok víkendu bude síce oblačný, ale teplotne veľmi príjemný s minimom zrážok. Nad ránom sa síce dnes vyskytli na strednom a východnom Slovenksu lokálne prízemné mrazy, ale teploty počas dňa sa vyšplhajú až k +20 °C.

Od severozápadu až severu bude dnes k nám zasahovať tlaková výš. Po jej okraji bude cez Poľsko, Bielorusko a Ukrajinu postupovať smerom na juh studený front, ktorý ale dorazí na naše územie v nedeľu. V sobotu tak bude počasie ešte pokojné.

 

Predpoveď na sobotu

Dnes očakávajte na našom území spočiatku veľkú a neskôr zmenšujúcu sa oblačnosť, v severných okresoch aj so slabým dažďom či prehánkami. Napršať by ale malo len do 4 mm zrážok.

Maximálne denné teploty vystúpia na +18 °C až do +23 °C, na západnom Slovensku bude o niečo teplejšie a to +19 °C do +23 °C. Na hornom Spiši a Orave len +16 °C.

Očakávané denné maximálne teploty
Očakávané denné maximálne teploty, imeteo.sk

Keďže bude teplota na horách klesať a v nadmorskej výške 1 500 metrov bude len +8 °C, na hrebeňoch Tatier pribudne aj pár centimetrov čerstvého snehu.

Na pocit ale môže byť o niečo chladnejšie, pretože tak ako v posledných dňoch, aj dnes bude fúkať slabý severný vietor do 20 km/h v západnej polovici a 25 km/h na východnej polovici nášho územia.

 

V nedeľu sa začne počasie zhoršovať spolu s prechodom studeného frontu. Podrobnú predpoveď na nasledujúce dni nájdete tu.

Dnes bude znova prebiehať silná geomagnetická búrka, ktorej jedným z prejavov je aj polárna žiara. Môže mať ale aj negatívne dopady na vaše zdravie. O tom, ako sa chrániť a kto je ohrozený sa dočítate tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd