Predpoveď počasia na utorok vás poteší. Bude znova teplo a slnečno

Predpoveď počasia na utorok vás poteší. Bude znova teplo a slnečno
Veronika Sádovská

Príjemné slnečné počasie bez zrážok nás čaká aj dnes. Teploty znova vystúpia na letné hodnoty a utorok nás tak poteší priaznivým počasím. Užite si ho, lebo ešte tento týždeň príde zmena.

Po sérií chladných dní k nám postupne od víkendu začal prúdiť teplý vzduch a aj počasie už viac pripomína blížiaci sa máj. Jar je v plnom prúde a teploty včera pripomínali už dokonca leto. Dnes to nebude inak.

Po okraji mohutnej tlakovej výše so stredom nad rozhraním troch krajín, Ruska, Ukrajiny a Bieloruska, k nám bude od juhovýchodu aj naďalej prúdiť teplý vzduch.

 

Teploty vystúpia vysoko

Zrána sa ešte lokálne v údoliach môže tvoriť hmla, ale tá sa rýchlo rozpustí a prenechá miesto slnečným lúčom, ktoré nás dnes budú poriadne vyhrievať.

Najvyššia denná teplota sa dnes bude pohybovať od +21 °C na severe stredného a východného Slovenska po +26 °C na juhu a dokonca až +27 °C na juhozápade nášho územia.

Očakávané denné maximálne teploty v utorok
Očakávané denné maximálne teploty v utorok, imeteo.sk

Aj na horách bude teplo a to vo výške 1 500 metrov nad morom bude +13 °C. Aj dnes sa môžu niektoré severnejšie okresy tešiť z letného dňa.

Ani vietor nám dnes nepokazí pocit tepla, pretože bude fúkať prevažne slabý južný až juhovýchodné vietor s rýchlosťou do 8 m/s.

 

Počasie sa začne meniť

S príchodom nového mesiaca sa počasie začne meniť a koniec pracovného týždňa a víkend prinesú ochladenie a dážď. Ochladenie ale nebude až také výrazné, ako sme tu mali nedávno, mrazy už nehrozia.

Hlavne poľnohospodári a pestovatelia sa potešia aj nadchádzajúcim zrážkam. Viac sa dočítate v našej predpovedi na dva týždne tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd