PREDPOVEĎ: Začiatok týždňa bude pokojný, potom nám hrozí ďalšie SNEŽENIE

PREDPOVEĎ: Začiatok týždňa bude pokojný, potom nám hrozí ďalšie SNEŽENIE
Peter Minárik

Meteorologická zima odštartovala v piatok a spolu s ňou aj zimné počasie. Milovníci zimy sa môžu tešiť. Aj ďalší zimný týždeň prinesie zimné počasie s tuhými mrazmi a postupne aj so snehom.

Snehové vločky sa počas uplynulého víkendu objavili aj v tých najnižších polohách a aj v tých najnižších polohách poriadne prituhuje. Na vine je vpád arktického vzduchu, ktorý aktuálne do našej oblasti prúdi, a tak skoro sa studeného vzduchu nezbavíme.

Predpoveď na tento týždeň jednoznačne naznačuje, že priemerné teploty na našom území by mali byť pod hranicou dlhodobého normálu. Zrážkovo by tento týždeň mal byť priemerný. Tento vývoj môžeme preložiť do nasledovného krátkeho popisu: "Tento týždeň prinesie chladné počasie aj so snehovými zrážkami".

Začiatok týždňa prinesie tuhé mrazy

Po mrazivej noci, počas ktorej teploty klesali k -20 °C nás čaká studený deň. Na viacerých miestach sa očakáva celodenný mráz.

Pozitívom však je, že nás spočiatku čaká slnečné počasie. Až v priebehu dňa bude od západu pribúdať oblačnosť, ale zrážky nám ešte nehrozia.

Počasie na našom území bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá sa bude presúvať cez Balkán nad Rumunsko. 

Aj nadchádzajúca noc bude chladná, ale už nie taká mrazivá, ako tá uplynulá. Teploty pôjdu na celom území pod nulu, avšak len v najchladnejších oblastiach Slovenska pôjdu teploty pod -10 °C. Na vine bude oveľa viac oblačnosti.

V utorok sa bude počasie meniť

V utorok večer to nebude už len o zväčšenej oblačnosti, ale postupne aj o zrážkach. Od západu sa k nám bude blížiť front, ktorý by na naše územie mal priniesť ďalšiu vlnu zrážok.

Podľa aktuálnych predpovedí to vyzerá tak, že by sa malo jednať o sneženie, ktoré zasiahne predovšetkým západné Slovensko. Nateraz však nemožno potvrdiť presné skupenstvo zrážok v tých najnižších polohách, keďže bude opäť problém s teplým vzduchom, ktorý bude blízko našich hraníc, čo môže výrazne zmeniť skupenstvo.

Aktuálne to však vyzerá tak, že pôjde predovšetkým o sneženie, ktoré by malo zasiahnuť najmä západné Slovensko. Počas stredy sa sneženie dostane aj na východ a ustávať by malo až vo štvrtok.

V ďalších dňoch by malo na našom území zavládnuť opäť stabilnejšie a pokojnejšie, no chladné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd