Pri Černobyle je situácia stále napätá. Hasiči nepoľavujú

Černobyľ Veronika Salayová

Pri Černobyle sa hasičom úspešne podarilo uhasil lesný požiar. Hasiči však stále neoddychujú – navštevujú miesta, kde horelo, a situáciu veľmi dôsledne monitorujú.

Aj keď je už rozsiahly lesný požiar pri Černobyle uhasený, hasiči v úsilí nepoľavujú. Nechcú nič nechať na náhodu a naďalej sú „v zóne“ a monitorujú, či náhodou nevznikli nové ohniská požiaru.

Na mieste sú hasičské vozidlá a nad lesom stále lietajú vrtuľníky. Táto situácia pravdepodobne potrvá ešte pár dní.

Satelity NASA včera zistili nový požiar pri obci Krasne v centrálnej časti zóny. Hasiči však upokojujú, že počasie je veľmi nepriaznivé pre šírenie požiaru, pretože je tam vysoká vlhkosť vzduchu po dažďoch, ktoré výrazne pomohli pri hasení.

Na internete sa navyše začala šíriť informácia, že naďalej pri Černobyle horí. Malo ísť o nové ohniská pri obci Rudnya Veresnya.

Táto informácia však nie je potvrdená a organizácia Napromirniowani ubezpečuje, že neexistuje žiadny nový černobyľský požiar.

Požiar podľa polície založil 4. apríla muž, ktorý pálil suchú trávu v uzavretej zóne vytvorenej okolo jadrovej elektrárne. V suchom prostredí a silnom vetre sa požiar veľmi rýchlo rozšíril a uhasiť sa ho podarilo až v utorok 14. apríla 2020.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd