Prichádza ďalšia vlna dažďa od juhu. Hladiny riek opäť stúpnu

Peter Minárik

Hladiny na našom území začnú opäť stúpať. K našej oblasti sa blíži ďalšia vlna zrážok od juhu, ktorá zodvihne hladiny vodných tokov.

Počasie sa na našom území opäť zhorší. Môže za to ďalšia brázda nízkeho tlaku, ktorá začína ovplyvňovať počasie na našom území.

Prvé zrážky sa už teraz vyskytujú v oblasti stredného Slovenska. Na horách počítajte so snežením, no v nižších polohách sa treba pripraviť na dážď.

Zrážky počas noci budú opäť výraznejšie a ďalšie zrážky k nám dorazia zajtra ráno. Za noc a zajtrajší deň by mohlo napršať 20 až 30 mm zrážok, pričom na horách pôjde o zrážky vo forme snehu. 

Tu by mohlo pripadnúť aj okolo 20-30 cm snehu, čo poteší lyžiarske strediská na našom území.

Vplyvom nasýteností vodných tokov treba na našom území počítať s tým, že po výrazných zrážkach budú stúpať hladiny vodných tokov, ktoré môžu opäť dosiahnuť úroveň povodňových stupňov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd