Prichádza LETNÉ počasie. Nebude však trvať dlho

Prichádza LETNÉ počasie. Nebude však trvať dlho
Peter Minárik

Na Slovensko prichádza letné počasie, ktoré k nám opäť doženie veľa slnečných lúčov a tepla. Príjemné počasie si však treba vychutnať, nakoľko nebude trvať dlho, konkrétne len zopár dní.

Počasie začala ovplyvňovať tlaková výš, ktorá sa práve v týchto chvíľach presúva nad východnú Európu, kde sa usadí. Ovplyvňovať nás bude niekoľko nasledujúcich dní a po dnešnom veternom počasí je pred nami už len príjemnejšie počasie.

Okrem stabilného a slnečného počasia sa naše územie dočká aj čoraz stúpajúcich teplôt, ktoré postupne prekonajú letnú hranicu +25 °C.

Príjemné počasie si však treba naplno užiť. Vyhliadka počasia totiž naznačuje, že na začiatku mája sa počasie zmení a čaká nás oveľa nestabilnejšie a dynamickejšie počasie.

 

Už zajtra možných +25 °C

Do Európy sa už začína dostávať teplejší vzduch, ale ten na našom území ešte dnes moc nepocítime a to vplyvom veľmi veterného počasia, ktoré nás čaká predovšetkým dnes popoludní na západe. Toto veterné počasie zníži pocitovú teplotu.

Vietor sa však večer upokojí a od zajtra nás čaká slnečné počasie s minimom oblačnosti a s čoraz stúpajúcimi teplotami.

Predpovede sľubujú, že už zajtra sa teploty na väčšine nášho územia dostanú nad úroveň +20 °C a v najteplejších lokalitách bude ortuť teplomera atakovať hranicu letného dňa, teda +25 °C.

Stabilné a veľmi teplé počasie nás čaká do stredy, kedy máme v kalendári sviatok. Následne by sa malo začať počasie zhoršovať.

 

Predpovede naznačujú, že od 2. mája by sa nad náš región mala nasunúť oblasť nižšieho tlaku vzduchu, ktorá síce nemusí bezprostredne priniesť ochladenie, no určite k nám prinesie oveľa viac vlhkosti.

V dôsledku toho sa v našej oblasti očakávajú častejšie zrážky a dokonca aj búrky. Zo stabilného počasia by sme sa mali dostať do premenlivého počasia. Vývoj si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Zajtra
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd