Prichádza veľké OTEPLENIE a ďalší teplotný ŠOK. Teploty budú stúpať až k letným +25 °C

Prichádza veľké OTEPLENIE a ďalší teplotný ŠOK. Teploty budú stúpať až k letným +25 °C
Veronika Salayová

Cez víkend nastáva to, na čo sa mnohí už veľmi tešia − veľké oteplenie. Každým dňom bude na našom území teplejšie a teplejšie. Oddýchneme si aj od zrážok a tešiť sa môžeme na hrejivé slnečné lúče. 

Po horúcom začiatku jari došlo veľké ochladenie a teplotný šok, čo zrazilo nadpriemerne vysoké teploty, ktoré sa začiatkom tohto mesiaca dokonca šplhali k +30 °C, až k jednociferným číslami. Miestami sa na Slovensku ochladilo aj o 25 °C.

Toto výrazné ochladenie, ktoré za posledný týždeň prinieslo nočné mrazy a sneženie, však končí. Od piatku začnú teploty na Slovensku opäť stúpať a zastavia sa až pri letnej hranici +25 °C. 

 

V piatok sa od juhu sa do našej oblasti rozšíri okraj tlakovej výše so stredom nad východným Stredomorím. Následne bude od juhovýchodu až východu k nám zasahovať tlaková výš a po jej zadnej strane bude od juhozápadu do našej oblasti prúdiť teplý vzduch počas celého víkendu.

Západná Európa si však bude musieť na teplé letné počasie ešte chvíľu počkať. V celej západnej Európe bude totiž ešte počas tohto týždňa pretrvávať teplotne podpriemerné počasie.

teploty v nedeľu v Európe
teploty v nedeľu v Európe, iMeteo

Víkend bude ideálny

Tento prílev teplého vzduchu začne na Slovensku dvíhať teploty už počas soboty, pričom o niečo teplejšie bude v nedeľu. Týmto víkendovým oteplením však teplé počasie nekončí. Na letné teploty sa môžete tešiť aj začiatkom budúceho týždňa.

V piatok sa teploty budú v najteplejších lokalitách Slovenska šplhať k +18 °C a zrážky sa očakávajú už len ojedinele. Vykukne aj slniečko, čo ešte znásobí pocit tepla počas dňa. 

Konečne sa môžeme tešiť na pekný víkend. Sobota bude taktiež prevažne slnečná s minimom zrážok a teploty sa v tento deň už prehupnú cez hranicu +20 °C. Počas nedele sa prílev teplého vzduchu ešte intenzívni a je dokonca možné, že nedeľňajšie hodnoty vyskočia na juhu až na +25 °C. 

 

Aj po víkende nás čaká séria veľmi teplých dní, a to minimálne do stredy až štvrtku, ako naznačujú predpovedné modely.

teploty v pondelok na Slovensku
teploty v pondelok na Slovensku, iMeteo

Detailnejšie informácie o oteplení prinesieme v ďalšom článku a viac o vývoji teplôt na našom území nájdete TU ».

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd