Prichádzajú zrážky, ktoré zasiahnu len jednu oblasť Slovenska. Už zajtra ale prídu aj silnejšie BÚRKY

Prichádzajú zrážky, ktoré zasiahnu len jednu oblasť Slovenska. Už zajtra ale prídu aj silnejšie BÚRKY
Peter Minárik

Nad naše územie od juhozápadu prichádzajú ďalšie zrážky, ktoré budú výdatnejšie najmä na východe krajiny. Počasie sa však bude ďalej zhoršovať v priebehu večerných hodín.

Počas včerajšieho dňa bolo počasie na našom území rozdielne. Zatiaľ čo na východe panovalo slnečné a teplé počasie, tak na západnom Slovensku panovalo skôr oblačné a miestami aj upršané počasie. Podobný charakter počasia nás čaká aj v priebehu dnešného dňa.

Počas dňa príde vlna dažďa

Počasie v širšej oblasti Stredomoria ovplyvňuje brázda nižšieho tlaku vzduchu, ktorá do našej oblasti pumpuje vlhší vzduch a práve v tomto vzduchu sa tvoria zrážkové vlny.

Jedna vlna zasiahla naše územie už počas včerajšieho dňa, no zrážky boli sústredené výlučne nad Podunajskou nížinou, kde spadlo zopár milimetrov zrážok.

Aktuálne však nad naše územie postupuje ďalšia, výraznejšia vlna zrážok, ktorá dnes prinesie upršané počasie nad západné Slovensko.

Nad západným Maďarskom sa vyskytujú aj búrky a nie je vylúčené, že výnimočne sa slabšie búrky objavia aj na západe. Ak sa však vyskytnú, tak prinesú len zosilnenie dažďa. Ráno a dopoludnie sa bude v západnej časti územia niesť v znamení oblačného a upršaného počasia, ktoré by mohlo priniesť až do 25 mm zrážok.

očakávané zrážky za pondelok
očakávané zrážky za pondelok

Okolo poludnia začnú zrážky od juhozápadu na našom území ustávať, no nie nadlho. Ďalšia vlna zrážok sa počas dnešného dňa sformuje nad Slovinskom, Chorvátskom a Rakúskom a v nočných hodinách začne postupovať opäť nad naše územie.

Utorok bude nepriaznivejší

Ďalšia vlna zrážok, ktorá nad naše územie postúpi z pondelka na utorok prinesie výdatnejšie zrážky a to už na viaceré miesta nášho územia. Opäť by však malo platiť, že najvýdatnejšie zaprší na západe krajiny.

Podľa aktuálnych predikcií to vyzerá tak, že v utorok ráno a dopoludnia bude na západe ešte pršať, no popoludní hrozia v tejto časti územia aj búrky, pričom tie by mohli byť aj intenzívnejšie.

Nadchádzajúce hodiny tak prinesú výdatné zrážky najmä na západ, prípadne juh krajiny, kde by celkovo mohlo pri daždi a búrkach napršať aj 50 mm.

očakávané zrážky za pondelok a utorok
očakávané zrážky za pondelok a utorok

Pred nami je tak teplotne podpriemerné a zrážkovo nadpriemerné počasie. Naviac, búrlivé počasie nás čaká aj v nadchádzajúcich dňoch. Tento týždeň by mal priniesť málo dní s letnými teplotami, no veľa dní s dažďom a s búrkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd