Čaká nás príjemný teplý deň. Prinesie druhý jarný deň teploty nad +20 °C?

Čaká nás príjemný teplý deň. Prinesie druhý jarný deň teploty nad +20 °C?
Zuzana Macháčová

Prvý jarný deň priniesol teplé a príjemné počasie. Na našom území sme včera namerali teplotu vyššiu ako +20 °C prvýkrát v tomto roku. Bude aj dnes prevládať takéto príjemné počasie s teplotami nad +20 °C?

Naše územie od juhozápadu ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Po jej zadnej strane k nám dnes bude prúdiť teplý vzduch od západu až juhozápadu. Prílev teplého vzduchu dnes zosilnie a teploty sa budú udržiavať v intervale od + 15 °C do +20 °C, na severe bude okolo +13 °C. 

Zrážky by sa počas dnešného dňa nemali vyskytnúť. Vietor bude tiež fúkať len slabo, popoludní sa rozfúka od juhozápadu rýchlosťou do 20 km/h. 

V roku 1955 v tomto období namerali na Orave ráno až -20 °C. Avšak takéto mrazivé rána u nás už, našťastie, nehrozia. 

Stred týždňa bude jarný 

Streda prinesie typicky jarné a teplé počasie, ale nie až také ako v roku 1974. Vtedy, 22. marca, namerali vo Vysokej nad Uhom letných +26, 2 °C. Na západnom Slovensku bude dnes obloha polojasná, prechodne až oblačná. Teploty vystúpia od +16 °C do +20 °C, na juhu vystúpia teploty aj nad +20 °C.

Na strednom Slovensku bude dnes prevládať počasie s malou oblačnosťou. Z rána sa môžu udržiavať lokálne hmly. Teplota vystúpi na +12 °C až +16 °C, na juhu do +19 °C.

Aj na východe Slovenska bude dnes slnečná obloha, neskôr sa môže oblačnosť zväčšiť, ale teplota vystúpi na príjemných +12 °C až 17 °C. Fúkať bude južný vietor, rýchlosťou do 20 km/h. 

Počasie na horách

Teplý vzduch bude prúdiť aj do horských oblastí, takže ak sa chystáte na hory, čaká vás príjemné počasie. Obloha bude prevažne polojasná až oblačná. Len výnimočne sa môžu vyskytnúť slabé zrážky. 

Vo výške 1 500 m sa oteplí na +5 °C. Viac informácií o počasí na nasledujúce dni a aktuálnych teplotách nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd