Pripravte sa, Slovensko čaká séria veľmi mrazivých nocí. Teploty budú klesať až k -17 °C

Pripravte sa, Slovensko čaká séria veľmi mrazivých nocí. Teploty budú klesať až k -17 °C
Veronika Salayová

Máme pred sebou víkend, no ten prinesie so sebou aj poriadne mrazivé noci. Teploty na Slovensku poklesnú aj pod -17 °C. 

Po krátkom oteplení sa opäť o slovo hlási zima, ktorá so sebou prináša aj poriadne mrazivé dni a noci. Víkend bude slnečný, avšak chladný, ako sa na január patrí.

Teploty v mnohých lokalitách cez víkend nevystúpia nad bod mrazu − v najteplejších lokalitách južného Slovenska sa budú maximálne teploty cez víkend pohybovať do +4 °C. Víkend tak bude priať mnohým zimným športom a zimnej turistike. 

Kým víkend bude slnečný, bez výrazného vetra a bez zrážok, noci budú na Slovensku poriadne mrazivé. Teploty budú klesať naozaj nízko a budú atakovať hranicu -20 °C. 

Začína séria mrazivých nocí

Už táto noc z piatka na sobotu bude mrazivá a odštartuje sériu mrazivých nocí. Teploty túto noc klesnú do -12 °C, pričom v mrazivých dolinách môžu teploty klesnúť lokálne aj nižšie.

Noc zo soboty na nedeľu však bude už podstatne mrazivejšia. Najchladnejšie bude na severe Slovenska a na Spiši, ale veľmi mrazivo bude aj na Gemeri. Teploty budú klesať k -15 °C, lokálne k -17 °C. 

Takéto nočné teploty už budú pre ľudí predstavovať nebezpečenstvo, pretože pomerne ľahko môžu vzniknúť omrzliny na nechránených častiach tela pri dlhšom pobyte v exteriéri.

Rovnako aj noc z nedele na pondelok prinesie pomerne rovnako nízke teploty. Mrazy sa následne zmiernia v noci z pondelka na utorok. Počas nasledujúceho týždňa sa počasie opäť otočí a nás čaká postupné oteplenie. 

Budúci týždeň nás čaká oteplenie

Denné teploty budú budúci týždeň stúpať hore a na západe dosiahnu až +7 °C, pričom koncom budúceho týždňa budú denné maximá atakovať hranicu +10 °C. Slovensko tak opäť čaká oteplenie, ktoré bude postupné a zotrvá na našom území viac dní.

Viac o vývoji denných a nočných teplôt na víkend a celý nasledujúci týždeň nájdete v našom kalendári TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd