Pripravte sa! Tento týždeň bude poriadne HORÚCI. Neskôr dorazia aj búrky

Pripravte sa! Tento týždeň bude poriadne HORÚCI. Neskôr dorazia aj búrky
Veronika Salayová

Máme pred sebou poriadne horúci týždeň, kedy sa teploty budú šplhať vysoko nad priemer. Naďalej bude veľmi dusno a v druhej polovici týždňa sa k horúcemu počasiu pridajú aj búrky. 

Ak pri horúčavách vyslovene trpíte, máme pre vás zlú správu − čakajú nás poriadne horúce dni, pričom teploty budú stúpať až k tropickým hodnotám. Dobrou správou však je, že zrejme pôjde o poslednú silnú vlnu horúčav v tomto roku. 

Pondelok štartuje veľmi teplým počasím, kedy teploty už v ranných hodinách stúpajú vysoko. Napríklad v Bratislave už skoro ráno o 6.00 hod. zaznamenali teplotu na +23 °C. 

Dnešné maximá budú stúpať k +35 °C, pričom v poobedňajších hodinách môže lokálne vystúpiť teplota ešte vyššie. Dnes horúce počasie nepokazí ani výdatný dážď, ojedinele sa však môžu objaviť prehánky. Veľmi dusno bude aj dnes.

Zvyšok týždňa bude horúci

Zajtrajšok výraznú zmenu v počasí neprinesie a vlna horúčav tak bude pokračovať aj v utorok. Teploty v tento deň takisto vystúpia k +35 °C, lokálne aj vyššie. Ojedinele sa objavia prehánky alebo búrky a dusno sa lokálne o niečo zmierni.

Rovnako tak bude aj v stredu a vo štvrtok s teplotami okolo +35 °C. Búrky z tepla sa môžu objaviť vo väčšom počte, avšak nebudú nebezpečné. Naďalej treba počítať s veľmi dusným počasím, takže pocit z tepla sa ešte umocní. 

V dôsledku vysokých teplôt tak netreba preto podceňovať pitný režim a primeranú ochranu pred slnkom. Ideálne je vyhnúť sa priamemu slnku od 10.00 do 15.00 hod.  Najviac ohrozené sú deti, tehotné ženy a starší ľudia. 

Záver týždňa prinesie zmenu

Záver pracovného týždňa a víkend by však mohol priniesť výraznejšiu zmenu v počasí v podobe početnejších a silnejších búrok, ako avizujú súčasné predpovede. 

Tento týždeň tak začína horúcim počasím a následne sa počas ďalších dní budú postupne pridávať búrky, pričom najbúrlivejšie by malo byť v závere týždňa. Situáciu ohľadom búrok budeme pozorne sledovať a budeme o nich včas informovať.

Ak vás zaujíma vývoj teplôt na Slovensku na celý týždeň, nájdete ho v našom kalendári TU. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd