Prudké dažde vyhnali škorpiónov do ľudských domovov. Poštípali vyše 500 ľudí

Veronika Sádovská

Po silnej búrke sa stovky škorpiónov v Egypte dostalo do ľudských domovov. Vyše 500 ľudí skončilo v nemocnici.

Týchto nebezpečných jedovatých živočíchov vyhnali z ich obydlí prudké dažde a búrky, ktoré zasiahli juh Egypta minulý víkend.

Len pri samotných záplavách zahynuli traja ľudia. Voda takisto zaplavila miesta, kde sa zdržiavajú škorpióny. Bezpečnými sa im zdali ľudské domovy.

S bodnutím od tohto živočícha bolo hospitalizovaných 503 ľudí. Všetci dostali okamžite protijed.

Egyptský minister zdravotníctva potvrdil, že nikto z hospitalizovaných na bodnutie nezomrel. Dodal, že aj protijedu je dosť. Len v provincii, kde minulý vákend úradovali škorpióny, ešte majú vyše 3 000 dávok.

Okrem invázie týchto nebezpečných živočíchov spôsobily búrky a lejaky aj záplavy a zosuvy pôdy. 

Na niekoľkých miestach boli prerušené dodávky elektrickej energie. Silným vetrom boli poškodené aj domy, autá a farmy. Rovnako sa prerušilo vyučovanie na niekoľkých školách.

V oblasti a v horách Asuanu žije veľmi nebezpečný druh škorpióna, ktorého latinský názov je Androctonus crassicauda. Nazýva sa aj čierny škorpión a dorastá do dĺžky až 15 cm.

Bodnutie tohto živočícha môže skončiť až smrťou. Bodnutý človek dostane vysokú horúčku, svalovú triašku a môže aj zvracať, bodnutie je veľmi bolestivé. Nakoniec môže dôsť az k zástave srdca.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd