Sobota prinesie vysoké jarné teploty, ale aj dážď. Pozor, v tomto kraji budú zrážky výraznejšie

Sobota prinesie vysoké jarné teploty, ale aj dážď. Pozor, v tomto kraji budú zrážky výraznejšie
Zuzana Macháčová

Prvá marcová sobota prinesie vysoké jarné teploty, ale aj oblačnosť a zrážky. V jednom kraji budú dokonca zrážky aj výraznejšie. Ráno pozor na hmly a mokrú vozovku. 

Tohtoročný február na Slovenku bol podľa meteorológov najteplejším februárom v histórii našich meraní. Zdá sa, že marec ako prvý jarný mesiac prinesie tiež najmä v prvých dňoch vysoké teploty. Avšak neskôr sa predpokladá mierne ochladenie. 

Oblačnosť a zrážky priniesol na naše územie od juhu oklúzny front, ktorý je spojený s tlakovou nížou so stredom nad Talianskom. V teplom vzduchu sa bude tento front nad nami počas soboty rozpadávať, a preto bude veľa oblačnosti, ale aj zrážok. Teploty však budú aj naďalej vysoké a udržia sa v intervale od +9 °C do +15 °C. 

S dažďom alebo prehánkami treba počas soboty rátať najmä v južnej časti Slovenska. Vietor bude fúkať od juhovýchodu rýchlosťou do 30 km/h. Na strednom a východnom Slovensku bude fúkať len slabý vietor.

 

Počas ranných hodín sa v nižších polohách budú tvoriť hmly a nízka oblačnosť, tak na mokrej vozovke a pri lokálne zníženej dohľadnosti si dávajte na cestách pozor. 

Počasie na sobotu

Na západnom Slovensku bude sobota oblačná až zamračená, miestami so slabým dažďom alebo prehánkami. K večeru sa najmä na krajnom juhozápade oblačnosť zmenší. Teplota vystúpi od +13 °C do +15 °C. 

Na strednom Slovensku sa zrána vyskytnú lokálne hmly, avšak aj tu bude cez deň obloha pod mrakom, pričom v Žilinskom kraji bude pršať miestami, ale v Banskobystrickom na viacerých miestach. Teplota sa bude pohybovať od +10 °C do +14 °C. Fúkať bude len slabý vietor. 

Na východe našej krajiny bude prevládať dnes tiež oblačné až zamračené počasie, miestami s dažďom alebo prehánkami. Teplota vystúpi od +10 °C do +14 °C. Aj tu bude fúkať slabý vietor. 

Ak sa chystáte tráviť víkend na horách, tak tam sa prvý víkendový marcový deň začne oblačným až zamračeným počasím s dažďom alebo prehánkami. Snežiť bude až od výšky 1 900 m n. m. Neskôr aj tu zrážky ustanú. Vo výške 1 500 m n. m. sa teplota bude pohybovať okolo +3 °C.

 

 

Od dnes začínajú prázdninovať ďalšie kraje Slovenska, ale počasie nás veľmi nepoteší, pretože spočiatku bude upršané a až neskôr budú od západu zrážky ustávať. Zostane však teplo do +15. Ak vás zaujíma predpoveď počasia na ďalšie dni, tak všetko potrebné nájdete TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd