Prvé búrky sa objavia na východe. Ďalšie blesky prídu počas noci

Peter Minárik

Sobota prinesie na naše územie pomerne rozdielny charakter počasia. Zatiaľ čo na východe sa budú vyskytovať prehánky, či búrky, tak na západe bude ešte príjemne teplo. Aj tu sa však počasie postupne pokazí.

Dnes nás čaká meteorologicky opäť zaujímavý deň. Počasie totiž prinesie pomerne vysoké teploty, búrky a postupne výraznú zmenu.

Tá čaká naše územie v priebehu večerných hodín, kedy začne počasie od juhozápadu ovplyvňovať tlaková níž s menom Daniel. Očakávajú sa výraznejšie zrážky a rozfúka sa silný vietor.

Na východe búrky už cez deň

V týchto chvíľach sa už v oblasti východného Slovenska nachádza pomerne veľa oblačnosti. Podobne je to aj na východe Poľska, na východe Maďarska, či na Ukrajine. V teplejšom a vlhšom vzduchu sa tu začínajú tvoriť prehánky a postupne sa môžu vyvinúť aj búrky.

Pravdepodobnosť búrok sa zvyšuje počas popoludnia. Búrky sa objavia predovšetkým na severe a východe, pričom môžu byť sprevádzané silnejším dažďom a výnimočne sa môžu objaviť aj krúpy.

Na západe zrážky večer

V oblasti západného Slovenska bude zatiaľ počas dnešného dňa prevládať pomerne stabilné počasie s pomerne príjemnými teplotami, ktoré sa na našom území budú šplhať až cez hranicu +20 °C.

Všetko sa začne meniť po západe Slnka, kedy sa od juhozápadu začne nasúvať rozsiahle zrážkové pole, ktoré bude súvisieť s tlakovou nížou Daniel.

Tá sa začne presúvať z oblasti Álp priamo cez naše územie nad Poľsko, pričom s touto tlakovou nížou bude súvisieť výrazné zrážkové pole, ktoré počas noci zo soboty na nedeľu bude ovplyvňovať počasie na celom našom území.

Toto zrážkové pole prinesie spočiatku aj búrky, ktoré môžu priniesť zosilnenie dažďa, ale presun tlakovej níže spôsobí predovšetkým plošnejší, výdatnejší dážď. Ten môže priniesť desiatky milimetrov zrážok.

Zrážková činnosť bude slabnúť v priebehu zajtrajšieho rána, no zrážky vystrieda silný vietor. Ten začne naberať rýchlosť na celom území. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd