Prvé búrky sa už tvoria. Ich počet výrazne narastie

Peter Minárik

Na našom území sa už začali tvoriť prvé prehánky a búrky. Tvoria sa na východnom Slovensku, pričom v nadchádzajúcich hodinách ich bude výrazne viac. Lokálne môžu byť aj nebezpečnejšie.

Počas včerajšieho dňa as začal ovplyvňovať studený front, ktorý na naše územie priniesol prehánky a búrky. Tie prinášali aj nebezpečné sprievodné javy v podobe prívalových zrážok.

Riziko prívalových zrážok a následných povodní je aj počas dnešného dňa a to predovšetkým na východe.

Prvé búrky sa už tvoria

Už predpoludním sa začali nad našim územím tvoriť prvé prehánky a búrky. Tie vznikajú v oblasti Gemera a pomaly sa pohybujú smerom na východ.

aktuálna poloha zrážok
aktuálna poloha zrážok

V nadchádzajúcich hodinách bude dochádzať k ďalšej iniciácii búrkovej činnosti, ktorá sa rozšíri nad ďalšie časti východného Slovenska.

S búrkami počítajte počas celého dnešného dňa, no ich riziko je len v oblasti východu. Na zvyšku územia sa búrky vyskytnú len výnimočne. Polohu a pohyb búrok sledujte TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd