Prvé búrky dnešného dňa sú už tu. Kde začalo byť búrlivo?

Ema Bazhaykin

Prvé dnešné búrky na našom území sa vytvorili už v ranných hodinách.

Búrky sa dnes na Slovensku objavili skôr, než sme očakávali. Už krátko po 8:00 hod. sa začala vytvárať v Trnavskom kraji oblačnosť, ktorá prerástla do búrky. Hneď na to sa pridala aj búrka na Myjave. Doposiaľ tu udrelo 63 bleskov. Búrky teraz pokračujú ďalej na sever.

Na našom území za poslednú hodinu udrelo už 63 bleskov
Na našom území za poslednú hodinu udrelo už 63 bleskov, foto: iMeteo

Dnes bude búrlivo najmä na západe

Počas dnešného dňa sa nad strednou Európou bude vo vlhkom vzduchu udržiavať nevýrazné tlakové pole. Prevládať tak bude polooblačná až oblačná obloha. Miestami bude prechodne zamračené.

Na východe ojedinele, inde miestami, treba počítať s prehánkami alebo dažďom. Vyskytnúť sa môžu aj búrky, ktoré budú intenzívnejšie.

 

Tvoriť sa budú jednotlivé samostatné búrkové bunky, ktoré môžu byť lokálne aj výraznejšie. Opäť nám tak hrozia predovšetkým prívalové zrážky.

Už z rána sa nad našim územím lokálne začala vytvárať kopovitá oblačnosť. Tá prerastie do prehánok a búrok najmä popoludní. Búrky by mali byť sústredené do Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja. Môžu sa však vyskytnúť aj v Nitrianskom kraji, či v západných okresoch Žilinského kraja.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd