PRVÉ INFO: Blížia sa PRVÉ tridsiatky. Vieme, kedy môžete čakať prvé horúčavy

PRVÉ INFO: Blížia sa PRVÉ tridsiatky. Vieme, kedy môžete čakať prvé horúčavy
Peter Minárik

Slovensko môže v nadchádzajúcich dňoch zažiť prvé horúčavy. Teploty by mohli atakovať hranicu +30 °C už v stredu. Počasie bude každopádne v nadchádzajúcich dňoch veľmi teplé, čo určite ocenia milovníci teplého, letného počasia.

V nadchádzajúcich dňoch nás čaká teplé počasie. Počasie sa však bude postupne kaziť a cez deň síce bude teplo, ale hrozia nám aj búrky.

Zároveň treba zdôrazniť, že po povodniach na Dunaji, toto teplé počasie bude doslova priať premnoženiu komárov. 

Prvá tridsiatka už tento týždeň

Nad Balkánom sa v nadchádzajúcich dňoch bude zvýrazňovať tlaková výš a po jej okraji sa do našej oblasti zvýrazní od juhozápadu až západu príliv teplého vzduchu.

 

Už počas štvrtka môžeme zaznamenať priblíženie sa maximálnych denných teplôt k hranici +30 °C. Stať sa tak môže v najteplejších lokalitách Podunajskej nížiny.

V piatok by mali byť denné teploty o čosi nižšie, keďže sa nad Slovenskom očakáva opäť pomerne veľa búrok, ktoré zabránia výraznejšiemu rastu dennej teploty.

Horúci bude aj víkend

Ďalšia a nateraz najvyššia pravdepodobnosť výskytu tropického dňa, teda dňa s teplotou nad +30 °C je v sobotu. Na väčšine územia sa očakáva prevažne slnečné počasie s maximálnymi dennými teplotami od +23 do +30 °C.

 

V nedeľu nám však opäť hrozia búrky, ktoré by mohli byť aj intenzívnejšieho charakteru.

Pred nami sú tak teraz veľmi teplé dni, ktoré môžu priniesť teplotu aj na úrovni +30 °C. V priebehu budúceho týždňa sa očakáva ochladenie a častejšie daždivé dni. Vývoj na nasledujúce dni nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd