PRVÉ INFO: Búrlivé počasie pomaly končí. Prichádza zmena, no toto sa vám nebude páčiť

PRVÉ INFO: Búrlivé počasie pomaly končí. Prichádza zmena, no toto sa vám nebude páčiť
Peter Minárik

Uplynulý týždeň sa v našej oblasti niesol v znamení premenlivého a veľmi búrlivého počasia. Búrky však na našom území končia a prichádza výrazná zmena počasia. Zmena počasia sa vám však páčiť zrejme nebude.

Pomaly, ale iste končí veľmi búrlivé počasie v našej oblasti, ktoré nás ovplyvňovalo niekoľko uplynulých dní. To najhoršie máme definitívne za sebou. Búrky síce ešte hrozia, no budú slabšie a menej početnejšie.

Búrlivé počasia sa stabilizuje

Počas uplynulých dní ovplyvňovala počasie na našom území rozsiahla brázda nižšieho tlaku vzduchu, ktorá zabezpečovala vlhkosť a o čosi teplejší vzduch. Takáto teplá a vlhká vzduchová hmota sa veľmi dobe labilizovala a v takejto labilnej vzduchovej hmote sa tvorili početné prehánky a búrky.

Uplynulé dni priniesli do viacerých oblastí Slovenska rozsiahle problémy, no našťastie toto máme pomaly za sebou.

Pred nami je posledný búrlivý deň. Búrky sa očakávajú aj v nedeľu, no budú oveľa menej početnejšie ako v priebehu uplynulých dní.

V nedeľu budú počas dňa vznikať prehánky a búrky, no tie hrozia výlučne na západnom Slovensku. Na zvyšku územia sa búrky očakávajú len výnimočne a ak sa vyskytnú, tak budú výrazne slabšie ako na západnom Slovensku.

Zmena sa vám páčiť nebude

Počasie sa na prelome týždňov začína meniť. Počasie totiž začína ovplyvňovať oblasť tlakovej výše so stredom nad Pobaltím, ktorá prinesie aj na naše územie stabilnejšie počasie.

Už v pondelok čaká Slovensko prevažne slnečné počasie. Čaká nás síce modrá obloha, no čakajú nás teploty, ktoré v súčasnú ročnú dobu nemajú obdobu.

Okolo tlakovej výše k nám totiž bude od severovýchodu prúdiť suchší a chladnejší vzduch, ktorý prinesie veľmi nízke teploty. Maximálne teploty sa v pondelok na našom území dostanú maximálne na +15 až +23 °C.

Takéto teploty sú veľmi nízke a v porovnaní s dlhodobým teplotným normálom budú teploty v pondelok o 5 až 10 °C nižšie, ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

Veľmi chladno bude aj počas noci. Teploty by mohli klesať k +5 °C a v dolinách a v kotlinách nie je vylúčený ani výskyt prízemného mrazu.

Počas nadchádzajúcich dní nás teda síce čaká zmena, no zmena nebude príliš príjemná. Pred nami je studené počasie. K ďalšej zmene dôjde v polovici budúceho týždňa, ale to by sa na naše územie mali opäť vrátiť búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd