PRVÉ INFO: Horúčavy sa BLÍŽIA. Dočkáme sa vlny slnečného a teplého počasia. Príde to už čoskoro

PRVÉ INFO: Horúčavy sa BLÍŽIA. Dočkáme sa vlny slnečného a teplého počasia. Príde to už čoskoro
Peter Minárik

Do našej oblasti mieri konečne po dlhšej dobe vlna horúčav a slnečného počasia. Už čoskoro sa dočkáme slnečných a teplý dní, ktoré naviac nebudú kaziť ani popoludňajšie búrky. Prvé tridsiatky nás čakajú ešte tento týždeň a pekné počasie čaká celé Slovensko.

August začal veľmi nepriaznivým počasím. To pripomínalo skôr október. Do našej oblasti sa totiž dostávali jednotlivé frontálne vlny a vďaka prílivu teplého a vlhkého vzduchu od juhozápadu sa tvorili početné prehánky a búrky.

Všetko to vygradovalo sériou povodní, keď po vlne búrlivého počasia, ktoré nasýtilo povodia prišla tlaková níž, ktorá sa len veľmi pomaly presúvala cez našu oblasť. Výsledkom sú povodne u nás, ale aj v Slovinsku, ktoré zažilo najhoršie povodne v novodobých dejinách.

Zlé správy však čoskoro pominú a ak aj vám chýba Slnko a teplo, tak sa už čoskoro dočkáte. Do našej oblasti mieri vlna slnečného a veľmi teplého počasia.

Tridsiatky už čoskoro

Ešte vo štvrtok nás najmä na strednom a východnom Slovensku čakajú prehánky, ale od západu sa už začne nad našu oblasť nasúvať výbežok tlakovej výše.

Ten prinesie už vo štvrtok na západ nášho územia slnečné počasie a v ďalších dňoch sa bude počasie len zlepšovať. Tlaková výš sa už v piatok bude nachádzať nad Rakúskom a naše územie čaká slnečné počasie. V sobotu sa stred tlakovej výše presunie nad východné Slovensko a tu príde k zlomu.

Do soboty nás síce čaká slnečné počasie, ale teploty sa budú pohybovať len do +29 °C. Zmena príde v nedeľu, kedy sa už stred tlakovej výše bude nachádzať východne od nášho územia a po jej zadnej strane začne do našej oblasti prúdiť veľmi teplý vzduch od juhozápadu, ktorý už v nedeľu prinesie na naše územie vlnu tridsiatok.

Budúci týždeň bude LETNÝ

V nedeľu tak už teploty pokoria hranicu +30 °C, ale tu sa to neskončí. Aj v nadchádzajúcich dňoch budú teploty stúpať a zo dňa na deň bude teplejšie.

V priebehu budúceho týždňa by sa stred tlakovej výše mal nachádzať nad Ukrajinou a do Európy by mal prúdiť veľmi teplý vzduch. Čakajte na našom území slnečné a teplé počasie, pri ktorom sa teploty budú šplhať až k hranici +35 °C. Vývoj deň po dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd