PRVÉ INFO: Na Slovensko mieri ďalšie sneženie a nebezpečné počasie. Čo všetko prinesie?

Peter Minárik

Máme za sebou sériu mrazov, ktorá priniesla poriadne nízke teploty. Takémuto mrazivému počasiu je však nateraz koniec a pred nami je zmena, ktorá prinesie ďalšiu vlnu nebezpečného počasia. Mieri k nám totiž frontálny systém.

Slovensko zažilo sériu veľmi silných mrazov. Mrzlo na celom našom území, pričom v dolinách a v kotlinách poriadne prituhovalo a teploty klesali až pod -20 °C. V noci zo štvrtka na piatok sme však zažili poslednú, takto chladnú noc,

Najnižšiu teplotu sme dnes ráno namerali v Červenom Kláštore -21,4 °C, v Podolínci -20,9 °C a v Polomke -20,6 °C. Po týždni mrazivého počasia však teraz mrazy poľavia.

K nášmu územiu mieri frontálny systém, ktorý už zajtra prinesie na naše územie zväčšenú oblačnosť a zrážky. Po prechode tohto frontálneho systému nás čaká výraznejšie oteplenie.

Nebezpečné počasie odštartuje oteplenie

Cez Slovensko začne v priebehu soboty od severu postupovať frontálny systém, ktorý prinesie na celé naše územie zväčšenú oblačnosť. Okolo poludnia sa postupne od severu rozsneží, pričom na severe bude sneženie najvýraznejšie.

Sneženie sa však neočakáva na celom našom území. Napríklad na západe, či na juhu sa už budú vyskytovať aj zrážky kvapalné. Miestami sa kvapky môžu miešať do snehu aj na ďalších miestach stredného a východného Slovenska, čo môže byť nebezpečné.

V prízemnej vrstve sa totiž bude naďalej nachádzať chladnejšia vzduchová hmota a pri prípadných kvapalných zrážkach sa tak na cestách bude tvoriť poľadovica. Na cestách nás tak čaká veľmi nebezpečné počasie.

Sneh napadne na severe

V priebehu popoludnia sa začnú teploty zvyšovať a postupne sa na celom území dostanú nad bod mrazu. Na západe sa môžu teploty vyšplhať až do +8 °C. Ešte teplejšie bude v nasledujúcich dňoch, kedy sa teploty môžu dostať až do +10 °C.

Na severe Slovenska sa treba ešte počas soboty pripraviť na sneženie, ktoré môže priniesť niekoľko centimetrov nového snehu. Koľko centimetrov napadne nájdete na ďalšej strane TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd