PRVÉ INFO: Po príjemnom teple udrú ďalšie BÚRKY. Pokazia víkend

Peter Minárik

Na našom území máme opäť príjemné počasie, ktoré ovplyvňuje tlaková výš. Zároveň sa teploty šplhajú na príjemné hodnoty. V priebehu víkendu sa však počasie opäť zhorší a naše územie čakajú zrážky a aj búrky.

Horúčavy na našom území, ako sme o takomto čase mali už minulý rok sa ešte nevyskytli, no na našom území zažívame aktuálne opäť príjemné, teplé počasie.

Počasie na Slovensku je totiž pod vplyvom tlakovej výše, ktorá prináša na Slovensko slnečné počasie a zároveň k nám dnes začal prúdiť teplejší vzduch od juhu.

Jeho príliv sa v nadchádzajúcich hodinách bude zvýrazňovať, vďaka čomu budú na našom území teploty stúpať na príjemné, takmer letné hodnoty.

V piatok pri slnečnom počasí vystúpia teploty na našom území na +18 až +24 °C a na podobné hodnoty sa dostanú teploty ešte v sobotu najmä na juhovýchode krajiny.

V priebehu soboty sa však začne počasie na našom území zhoršovať. Ovplyvňovať nás totiž bude ďalší front, ktorý prinesie početné zrážky a vyskytovať sa budú aj búrky.

Búrky hrozia najmä na západe

Sobotňajšie počasie začne oblačným počasím a od západu sa bude postupne na viacerých miestach vyskytovať dážď. Zatiaľ čo na našom území bude v sobotu ráno a dopoludnia pršať, tak západne od Slovenska sa začnú tvoriť búrky.

očakávané búrky na našom území
očakávané búrky na našom území

Búrková aktivita bude stúpať predovšetkým v sobotu popoludní. Búrky hrozia hneď na viacerých miestach, avšak najvýraznejšia búrková činnosť by sa mala vyskytovať v Rakúsku.

Medzičasom, okolo sobotňajšieho poludnia začnú zrážky na Slovensku od západu ustávať. Prechodne sa môže aj zmenšiť oblačnosť a v dôsledku toho, keďže na našom území bude veľmi teplý a vlhký vzduch sa táto vzduchová hmota bude labilizovať.

V druhej polovici popoludnia a k večeru sa búrková činnosť postupne očakáva aj na našom území.

S búrkami treba v sobotu popoludní počítať predovšetkým na západnom a severozápadnom Slovensku, kde by mohli byť ojedinele aj výraznejšie. Nemožno vylúčiť ani nebezpečné sprievodné javy, podobne ako tomu bolo minulú sobotu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd