PRVÉ INFO: Počasie sa bude s nami ,,hrať,,. Teploty budú nezvyčajne VYSOKÉ. Čaká nás niečo, čo by ste nečakali

Peter Minárik

Začiatok nového týždňa prinesie na naše územie veľmi chladné počasie. To však nebude trvať dlho. Počas týždňa sa začne otepľovať a otepľovanie bude také výrazné, že na naše územie prinesie teploty, ktoré nemajú obdobu. Dokonca sa môže vyskytnúť letný deň.

Cez víkend sme na našom území zažili výrazný zvrat počasia. Zatiaľ, čo v sobotu bolo na našom území slnečno a nezvyčajne teplo, tak počas nedele sa výrazne ochladilo a počasie sa dostalo do charakteru, ktoré je typické na aktuálnu ročnú dobu.

Globálne otepľovanie však okrem iného prináša aj čoraz výraznejšie vrtochy počasia. To, čo nás čaká nadchádzajúce dni je toho ďalším dôkazom.

Začiatok týždňa so snehom a s mrazmi

Pondelok nás čaká jednoznačne najnepríjemnejšie počasie z celého nadchádzajúceho týždňa. Po mrazivom ráne sa cez našu oblasť bude presúvať brázda nižšieho tlaku vzduchu, ktorá sa postará o upršaný pondelok.

Keďže však nad nami bude zároveň chladnejší vzduch, tak na hrebeňoch Tatier sa môže vyskytnúť aj sneženie. To je však na súčasnú ročnú dobu bežné.

Pondelok prinesie na naše územie nízke teploty. Tie sa budú pohybovať len v rozmedzí +6 až +13 °C.

Akoby v úplne inej krajine budú obyvatelia západného Slovenska, kde bude oveľa teplejšie. Maximálne teploty sa budú pohybovať od +14 do +20 °C a teplo sa tu očakáva aj nadchádzajúce dni. Tie prinesú počasie, ktoré na október nemá obdobu.

Slovensko zasiahne letné počasie

Pondelok bude jediným chladným dňom. Už od utorka sa začne v našej oblasti otepľovať a čakajú nás poriadne vysoké teploty, ktoré budú atakovať hranicu letného dňa.