PRVÉ INFO: Pondelok bude pekelne horúci, no potom hrozia BÚRKY

Peter Minárik

Máme za sebou veľmi horúci víkend. Teploty sa šplhali až k hranici +35 °C, no štart nového týždňa bude ešte o čosi teplejší. Príliv teplého vzduchu vyvrcholí, no popoludní hrozia najmä na západe po veľmi teplom dni aj búrky, ktoré môžu byť aj intenzívnejšie.

Po veľmi teplom víkende nás čakajú ešte extrémnejšie teploty. Začiatok nového pracovného týždňa by mohol priniesť najvyššie teploty, aké sme počas tohto roka zaznamenali. Po horúcom dni si však treba dať pozor na BÚRKY!

Pondelok až s teplotami do +37 °C

Do našej oblasti v týchto chvíľach prúdi veľmi teplý vzduch od juhozápadu, ktorého príliv počas pondelka vyvrcholí.

Pondelok bude najteplejším dňom z tohtoročnej druhej vlny horúčav. Maximálne teploty sa na viacerých miestach budú pohybovať na hranici +30 °C, no v oblasti západného a južného Slovenska bude výrazne teplejšie. Maximálne teploty sa dostanú na +33 až +37 °C.

Popoludní hrozia búrky

Príliv veľmi teplého vzduchu do našej oblasti počas pondelka vyvrcholí pred blížiacim sa studeným frontom, ktorý sa aktuálne ženie cez Nemecko do Česka.

Počas pondelka sa intenzívne búrky očakávajú najmä v Česku a doraziť by mali aj nad naše územie. Otázna je však ešte intenzita búrok. Numerické modely v tom nemajú celkom jasné, keďže studený front, ktorý k nám dorazí v druhej polovici popoludnia a počas večera sa bude rozpadať.

Každopádne prehánky a búrky na našom území predsalen hrozia a to najmä podvečer na západe Slovenska. Priniesť by mohli prívalové zrážky a krúpy, no častým sprievodným javom frontálnych búrok bude aj nárazový vietor s ktorým treba počítať.

V utorok opäť teplo

Studený front sa v noci z pondelka na utorok nad našim územím rozpadne. To znamená, že prinesie len slabé ochladenie. Už v utorok sa rýchlo od západu rozšíri ďalšia tlaková výš, ktorá prinesie slnečný a opäť teplý utorok.

V utorok však už tak teplo ako v pondelok nebude a maximálne teploty sa dostanú na +26 až +34 °C.

Ďalšie výrazné zhoršenie počasia príde už v stredu. Cez Európu až nad Slovensko postúpi ďalší studený front a ten by už mal priniesť aj intenzívnejšie búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd