PRVÉ INFO: Valia sa na nás silné búrky. Prinesú veľmi nepríjemné počasie

PRVÉ INFO: Valia sa na nás silné búrky. Prinesú veľmi nepríjemné počasie
Peter Minárik

Na obzore je ďalšia vlna búrok, ktorá by mala zasiahnuť takmer celé naše územie. Vlna búrok ukončí mimoriadne horúce počasie a prinesie aj na pocit veľmi nepríjemný vzduch. Zároveň na našom území vyvrcholí vlna horúčav. Búrky môžu byť opäť silné.

Našu oblasť opäť sužuje vlna horúčav. Ide už v poradí o tretiu vlnu horúčav. Sobota bola na našom území veľmi teplá, no ešte teplejšia bude nedeľa.

V sobotu sa na našom území dostala teplota až k +34 °C. Najteplejšie bolo podľa operatívnych údajov na krajnom Záhorí a v oblasti Senca. V nedeľu však už počítajte s tým, že teploty by mali prekročiť aj hranicu +35 °C.

V pondelok by malo byť na našom území najteplejšie, no teplo sa neudrží dlho. Už v pondelok popoludní začne počasie u nás ovplyvňovať vlna pomerne intenzívnych búrok, ktoré prinesú prívalové zrážky, krúpy a silný nárazový vietor. Prvé prehánky, či búrky sa však môžu vyskytnúť aj v nedeľu.

Bude nepríjemne dusno

Nad našu oblasť sa studený front dostane už počas nedele. Do Česka, do Nemecka, či do Poľska dorazia búrky. Slabšie prehánky a búrky by sa podľa modelov mohli objaviť aj u nás, no vo veľmi obmedzenej miere. Búrky hrozia najmä v Žilinskom kraji.

Čo však studený front prinesie je vlhkosť. Vďaka tomu bude na našom území opäť nepríjemne dusno a v niektorých oblastiach, najmä na západe hrozí až silné dusno. To budú zasa vhodné podmienky pred vlnou búrok, ktorá na naše územie príde v pondelok.

Búrky budú intenzívne

Pondelok prinesie na naše územie ešte spočiatku slnečné a horúce počasie s teplotami na juhu až do +37 °C, no v priebehu dňa sa začne nad Moravou vytvárať línia silných búrok, ktorá postúpi od severozápadu nad naše územie.

Búrky sa počas pondelka očakávajú na mnohých miestach nášho územia, no z aktuálneho pohľadu hrozia predovšetkým na severozápade a v severnej polovici Slovenska. To však bude jasné až od konečnej pozície studeného frontu.

Búrky, ktoré sa v pondelok preženú cez naše územie budú sprevádzané nárazovým vetrom a prívalovými zrážkami. Riziko krúp je zatiaľ menšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Zajtra
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd