Prvé utorkové búrky sa už tvoria. Bude ich oveľa viac

Prvé utorkové búrky sa už tvoria. Bude ich oveľa viac
Zuzana Macháčová

Utorok prináša opäť veľmi teplé a dusné počasie. Začali sa tvoriť prvé búrky, s ktorými treba počítať aj počas noci. Kde sa vyskytnú?

Na našom území prevláda veľmi teplé letné počasie. Teplota sa môže vyšplhať až nad +35 °C. V horúcom a vlhkom vzduchu sa začínajú na našom území tvoriť búrky. 

Utorok prináša na naše územie opäť tropické teploty. Najteplejšie je zatiaľ v Hurbanove +34,8 °C, Kráľovej pri Senci +34,7 °C, Mužli +34,3 °C. Aj na ďalších miestach sa teplota šplhá nad +30 °C. Avšak po búrkach sa nám bude o niečo lepšie dýchať, pretože vzduch sa o niekoľko stupňov ochladí.

Búrky sú tu

Prvé búrky sa začali na Slovensku tvoriť popoludní nad okolím Kojšovskej hole. Našťastie, zatiaľ nespôsobujú žiadne škody. Búrková činnosť postupuje smerom na juhovýchod.  

Kopovitá oblačnosť sa tvorí aj na strednom a východnom Slovensku v hornatých oblastiach, kde sa tiež tvoria búrky. Najnebezpečnejším sprievodným javom počas búrok budú prívalové zrážky.

Detekcie nad naším územím zaznamenali už vyše 480 bleskov, no bleskových výbojov ešte počas dňa výrazne pribudne. Búrky treba čakávať počas celého popoludnia a v podvečerných hodinách.

Búrlivá noc

Búrlivá bude aj noc z utorka na stredu. Búrky hrozia v Žilinskom, Prešovskom a v Košickom kraji.

Tie budú sprevádzané výdatným dažďom a vetrom. Ak vás zaujíma, ako sa budú búrky vyvíjať, sledujte náš iRadar

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd