Prvé zrážky sú za bránami Slovenska. Podvečer sa k nim pridajú aj búrky. Kde?

Prvé zrážky sú za bránami Slovenska. Podvečer sa k nim pridajú aj búrky. Kde?
Veronika Salayová

K našim hraniciam sa blížia zrážky, ktoré prinesú aspoň dočasnú úľavu od horúčav. Zrážky zasiahnu najmä južné okresy Slovenska a večerom dorazia aj búrky. 

Prvé zrážky prichádzajú na Slovensko z juhozápadu a budú postupovať na severovýchod. Zaprší najmä v južných okresoch Slovenska, kde aktuálne prevláda veľké sucho, čo by napomohlo ho mierniť. 

Dočasnú úľavu od horúčav tak zažijú všetci tí, ktorí horúčavy nemajú v obľube. Navyše potešia sa aj mnohí záhradkári. 

Zrážky už prichádzajú

Zrážky sa už nachádzajú o 8.00 hod. pri slovenských hraniciach a čoskoro tak zaprší na Podunajskej nížine, Honte, a neskôr na Malohonte či Gemeri. Zrážky by poobede mali doraziť aj do oblasti Košíc a Dolného Zemplína. 

Poloha zrážok o 8.00 hod. Zdroj: iMeteo
Poloha zrážok o 8.00 hod. Zdroj: iMeteo

Po pokojnom daždi nás však čaká ďalší búrlivý deň. Cez našu oblasť totiž začne postupovať frontálna vlna, ktorá prinesie ďalšie búrky, ktoré by mohli byť aj intenzívnejšie.

Zasiahnuť by mali predovšetkým krajné západné a severozápadné okresy, a to podvečer a búrlivo by malo byť na našom území aj večer a počas noci. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd