Ráno začne snežiť. Sneženie však zasiahne len túto jednu oblasť Slovenska

Ráno začne snežiť. Sneženie však zasiahne len túto jednu oblasť Slovenska
Peter Minárik

Počas utorka bude cez naše územie prechádzať teplý front, ktorý na naše územie prinesie sneženie. To však bude sústredené len do jednej našej oblasti.

Po slnečnom a mrazivom začiatku týždňa nás čaká postupné zhoršovanie počasia. Príde už v priebehu zajtrajšieho dňa, kedy cez naše územie začne postupovať teplý front.

Tento teplý front prinesie na naše územie sneženie, ktoré sa začne nad naše územie nasúvať už v ranných hodinách od juhu z Maďarska.

Teplý front prinesie zrážky, ktoré nás však čakajú len do zajtrajšieho dopoludnia. Pôjde výlučne o sneženie, ktoré však nebude výrazné a prinesie zopár centimetrov.

Kde napadne najviac snehu?

Prvé zrážky by sa mohli začať objavovať okolo 2:00 v Podunajskej nížine, kde by mala začať intenzita zrážok postupne rásť.

Následne by sa malo sneženie v priebehu ranných hodín presunúť nad Banskobystrický kraj, kde by malo snežiť počas celého dopoludnia a tu zrážky postupne zaniknú.

Ako sme uviedli v úvode, tak zajtrajšie sneženie bude skôr symbolické. V Podunajskej nížine a v Banskobystrickom kraji napadne maximálne do 2-3 cm. Na kalamitu to rozhodne nebude, no s bielym popraškom rozhodne počítajte.

Čaká nás aj mierne oteplenie

Teplý front neprinesie len zrážky, no ako aj názov napovedá, tak nás čaká mierne oteplenie. Očakáva sa, že k nám prenikne teplejší vzduch od západu, ktorý však bude skutočne len symbolicky teplejší. Utorok bude teplejší v porovnaní s pondelkom maximálne o 1-2 °C.

Utorkový teplý front prinesie na naše územie len symbolické sneženie, ale o pár hodín bude nasledovať tlaková níž. V noci na Mikuláša príde od juhozápadu sneženie, ktoré bude aj výdatnejšie.

Vzhľadom na komplikovanosť situácie však budeme o situácii informovať až vo večerných hodinách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd