Rekordne teplý jarný deň: V Česku bolo včera takmer +25 °C

Česko Veronika Salayová

Včerajšok bol v Čechách rekordne teplý. Doterajšie teplotné rekordy boli počas včerajška pokorené až na 42 meracích staniciach. 

Včerajšok bol u našich susedov veľmi teplý. Teploty sa vyšplhali na takmer +25 °C, pričom padal jeden teplotný rekord za druhým.

Doteraz najvyššiu teplotu pre 30. marec v Česku zaznamenala viac ako štvrtina staníc, ktoré zaznamenávajú teploty najmenej 30 rokov.

Najteplejšie bolo na severozápade

Rekord padol až na 42 miestach. Najteplejšie bolo v obci Kopisty v okrese Most na severozápade krajiny, kde teplomer ukázal hodnotu +24,6 °C.

Nové teplotné maximum v Kopistech prekonalo doterajší rekord +22,3 °C z roku 1989. Tesne pod +24 °C meteorológovia namerali tiež na ďalších miestach v Ústeckom kraji.

V Tepliciach včera padol nový rekord pre 30. marec, kde namerali +23,9 °C, v Žatci bolo včera +23,8 °C a rovnakú hodnotu namerali tiež v Strážnici na Hodonínsku.

Dnes by malo byť ešte teplejšie

Dnešok by však podľa českých meteorológov mal byť ešte teplejší ako včerajšok. Teploty môžu vystúpiť až na letných +25 °C, vo štvrtok sa očakávajú teploty do +24°C. 

Na Veľkú noc sa však ochladí a až do nedele by sa teplomer nemal dostať cez +15 °C, čo bude ochladenie o takmer 10 °C. 

Podobný scenár počasia sa očakáva aj na Slovensku. Viac sa o počasí počas Veľkonočných sviatkov na Slovensku dočítate TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd