Ročné dievčatko zomrelo po 9 hodinách v rozpálenom aute. Parkovalo pred nemocnicou

Ročné dievčatko zomrelo po 9 hodinách v rozpálenom aute. Parkovalo pred nemocnicou
Dominik Cenkner

Tragickú udalosť vyšetrujú policajti v americkom štáte Washington. Minulý týždeň zomrelo v meste Puyallupu iba ročné dievčatko, na ktorú jej pestúnka zabudla v rozpálenom aute. Vo vozidle zaparkovanom pred nemocnicou strávila dlhých deväť hodín.

Incident sa odohral pred týždňom, v stredu 24. mája, kedy pestúnka dievčatka - zamestnankyňa nemocnice - zaparkovala o ôsmej hodine ráno pred zdravotným zariadením. 

To, že dievčatko zabudla v aute, si uvedomila až vo chvíli, keď sa okolo 17. hodiny k vozidlu vrátila. Hoci bolo dieťa okamžite premiestnené do nemocnice, nepodarilo sa ho oživiť.

Dlhých deväť hodín dievča čelilo vysokým teplotám. V Puyallupe, ktoré leží juhovýchodne od Tacomy, sa toho dňa pohybovali okolo +23 °C. V aute však hodnoty pri nájdení dievčatka presiahli +37 °C, informoval dôstojník tamojšieho policajného oddelenia, Don Bourbon.

Polícia vyzýva k opatrnosti

„Ide o tragickú udalosť, naše srdcia sú s rodinou a tými, ktorých udalosť zasiahla,“ uviedol Bourbon. Následne spomenul, že životy ľudí sú stále hektickejšie.

„V rodinách a životoch všetkých ľudí na svete sa toho deje veľa. Je vhodný čas spomaliť a uvedomiť si, čo a koho máme okolo seba,“ doplnil.

Pestúnka a rodina spolupracujú na vyšetrovaní a neboli vznesené žiadne obvinenia. Podľa dostupných informácií v USA každoročne zomrie v rozpálených autách v priemere 38 detí mladších ako 15 rokov, väčšinou v letných mesiacoch.

V rokoch 2018 a 2019 zahynulo podľa Národnej rady pre bezpečnosť zhodne po 53 deťoch, ktoré boli ponechané v rozpálených autách. To predstavuje rekord v počte detských obetí, ktorých dospelí zabudli v rozpálených autách.

Aj tento smutný prípad nám môže byť mementom k zvýšenej ostražitosti. V žiadnom prípade nenechávajme deti samé a tobôž nie v rozpálenom aute. V ňom môže totiž teplota za jednu hodinu na priamom slnku vystúpiť na vyše 60 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd