Rozlúčte sa s LETOM. V nedeľu to nekompromisne príde a udrú mrazy a postupne aj sneh

Rozlúčte sa s LETOM. V nedeľu to nekompromisne príde a udrú mrazy a postupne aj sneh
Peter Minárik

Pred nami je ešte jeden veľmi teplý deň a tým je sobota. Vo večerných hodinách sa však začne počasie meniť a tentoraz pôjde o definitívnu zmenu. Zabudnite na letné počasie a pred nami je jeseň s nádychom zimného počasia.

Končí nám pracovný týždeň a spolu s ním aj druhý letný deň. Teploty sa aj dnes šplhali nad hranicu letného dňa a na juhu a západe nášho územia sa teploty vyšplhali až nad hranicu +25 °C.

Dnes bolo najteplejšie v Mužli, neďaleko Štúrova, kde sa teplota o 15:00 dostala až na +27,2 °C.

Pred nami je posledný, veľmi teplý deň. V sobotu sa môžete tešiť na slnečné a teplé počasie, ktoré prinesie podobné teploty ako vo štvrtok a v piatok. Večer sa však počasie začne meniť.

Noc zo soboty na nedeľu prinesie zmenu

Už v sobotu večer sa začne počasie meniť, a ak máte nejaké plány vonku, tak si so sebou pre istotu zoberte dáždnik. Od severu začne po 20:00 pršať a postupne sa rozprší predovšetkým na západnom, severozápadnom a severnom Slovensku. V noci však postupne počítajte s dažďom na celom Slovensku.

Už v nedeľu ráno však budú zrážky ustávať a počas dopoludnia sa začne aj vyjasňovať. Studený front sa tak cez naše územie presunie pomerne rýchlo. Za týmto studeným frontom k nám však začne od severu prúdiť veľmi studený vzduch, ktorý veľmi výrazne zníži teploty a v tomto chladnom vzduchu sa začne nad naše územie rozširovať tlaková výš.

V nedeľu zažijeme už úplne iný charakter počasia ako v sobotu. Počas nedele sa zrážky síce postupne neočakávajú, ale v porovnaní so sobotou bude až o 10 °C chladnejšie. Maximálne teploty sa v nedeľu dostanú už len na +7 až +14 °C.

Pripravte sa na mrazy

Na začiatku budúceho týždňa nás čaká ustálené, prevažne slnečné počasie, ale bude veľmi chladno. Cez deň sa maximálne teploty budú pohybovať od +7 do +14 °C, no rána budú veľmi chladné až mrazivé.

Ranné teploty sa budú pohybovať od +4 do -5 °C. Postupne tak na viacerých miestach nášho územia hrozia mrazy. Ďalšia zmena príde v druhej polovici budúceho týždňa, kedy začne počasie v našej oblasti ovplyvňovať tlaková níž.

Tá prinesie na naše územie zrážky a tie by postupne mali byť vplyvom prúdenia chladného vzduchu aj zmiešané, či snehové a to predovšetkým na severe. Vývoj počasia na tieto dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd