Rozsiahly požiar poškodil farmy so zvieratami. Vyžiadal si dve obete. Situácia je kritická

Rozsiahly požiar poškodil farmy so zvieratami. Vyžiadal si dve obete. Situácia je kritická
Zuzana Macháčová

Na gréckom ostrove Eubója evakuovali priemyselné mesto Nea Artaki, kde požiar poškodil farmy s chovom hydiny a ošípaných.

Grécki hasiči naďalej bojujú s lesnými požiarmi, ktoré si dosiaľ vyžiadali dva ľudské životy. Vynútili si aj rozsiahle evakuácie, informuje agentúra AFP.

Požiare vyčíňajú na severovýchode Grécka, na ostrovoch Eubója a Kythnos. Horí aj v stredogréckej oblasti Boiótia (Viotia) severne od Atén. Hasenie požiaru komplikuje silný vietor a veľmi vysoké teploty dosahujúce až +41 °C.

Hovorkyňa hasičského zboru pre AFP uviedla, že evidujú 9 aktívnych frontov. Dodala, že situácia sa opakuje z mesiaca júl.

Museli evakuovať nemocnicu

Už štvrtý deň vyčíňa rozsiahly lesný požiar neďaleko prístavného mesta Alexandrupoli, kde úrady v pondelok neskoro večer nariadili evakuáciu nemocnice. Pobrežná stráž uviedla, že evakuovali 65 pacientov.

Na ostrove Eubója úrady v pondelok večer evakuovali priemyselné mesto Nea Artaki, kde požiar poškodil farmy s chovom hydiny a ošípaných.

Dve obete

Plamene ohrozovali aj národný park Dadia, kde našli telo muža. Zrejme išlo o migranta. V oblasti Boiótia zase prišiel o život pastier.

Veľmi horúce a suché podmienky, zvyšujúce riziko vzniku požiarov, budú podľa meteorológov v Grécku pretrvávať až do piatka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd